Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Manescu: Avem in lucru proiecte mari de infrastructura pe fonduri europene

Manescu: Avem in lucru proiecte mari de infrastructura pe fonduri europene


Rata de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile din cadrul Programul Operational Sectorial "Transport", aferenta exercitiului financiar 2007-2013, se plaseaza la 20,7%, diferenta de bani putand fi atrasa pana la finele anului 2015, a anuntat, luni, Ministerul Transporturilor.

In ultimele doua luni si jumatate au fost atrase 208 milioane euro, in conditiile in care suma aferenta perioadei 2007-2012 se ridica la 295 milioane euro, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

"Deblocarea proiectelor cu finantare europeana si cresterea absorbtiei constituie unul dintre obiectivele mele ca ministru al Transporturilor. Avem in lucru proiecte foarte mari care pot face diferenta", a declarat, in comunicat, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu.

Termenul limita pana la care se pot absorbi fondurile europene nerambursabile aferente Programul Operational Sectorial Transport 2007 - 2013 este 31 decembrie 2015.

Programul asigura finantarea unor proiecte strategice pentru Romania in domeniile rutier, feroviar si naval. Dintre cele 11 companii beneficiare, cele mai importante sunt CNADNR si CFR SA.

Bugetul total al programului este de aproximativ 5,3 miliarde euro, din care 4,5 miliarde euro sunt bani europeni, iar diferenta reprezinta fonduri de la bugetul de stat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1603 ori