Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici:

In 2014 lansam primele axe de finantare europeana pentru tineri, cu o alocare de 600 milioane de euro

In 2014 lansam primele axe de finantare europeana pentru tineri, cu o alocare de 600 milioane de euro
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Zalau, ca primele axe de finantare europeana din urmatorul cadru financiar 2014-2020 vor fi lansate in luna noiembrie si vor viza proiecte destinate tinerilor, cu o alocare financiara totala de circa 600 de milioane de euro.

"In principal, lansam pe probleme de capital uman, actualul POS DRU, cum il denumim noi, doua axe pentru tineri in care noi avem alocate ca fonduri undeva la 600 de milioane de euro, doar bani europeni.

Insistam foarte mult pe zona de tineri si de asta vor fi primele cereri de proiecte pe aceasta zona prin care vom putea finanta cam tot ce inseamna sprijin pentru zona de tineri, de la partea de pregatire, formare, partea de sprijin in acorda credite pentru burse pentru tineri.

De asemenea, in situatia in care sunt studenti care doresc sa se mute intr-o alta zona decat cea in care ei au invatat, putem deconta acele cheltuieli, prin care sa incurajam si o astfel de abordare. Subventionam si locuri de munca pentru absolventii unor forme de invatamant, fie superior fie mediu. (...) In noiembrie, veti vedea pe site ghidurile lansate de noi, in prima faza spre consultare publica, pentru cateva zile, iar dupa aceea lansare oficiala. Estimam ca undeva in decembrie deja se inchide depunerea de proiecte", a afirmat Eugen Teodorovici, intr-o conferinta de presa.

El a spus ca Guvernul va insista pentru un sprijin masiv pentru tineri, o zona in care trebuie investit foarte mult.

"Va fi o finantare foarte frumoasa, foarte utila pentru zona de tineri si, din pacate, pentru cei care ne criticau ca nu venim cu sprijin in aceasta zona pot sa-i dezamagesc ca Guvernul va acorda si va insista cu un astfel de sprijin masiv pentru partea de tineri. Este zona in care noi trebuie sa investim foarte mult. Fara tineri, fara educatie, fara sanatate, cred ca orice natie, orice tara nu prea are viitor", a precizat ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici a reamintit faptul ca recent a fost lansata initiativa Romania Start-up!, cu o alocare de 150 de milioane de euro, prin care se doreste in special stimularea partii de creativitate si a partii de inovare a tinerilor cu varste cuprinse intre 16 si 25 de ani.

"Desigur, finantam si ce este peste aceasta varsta, dar in special acordam puncte suplimentare acelor proiecte care vin din zona de tineri, chiar si in zona de licee, pentru ca vrem sa stimulam foarte mult acest mediu, in a-i face pe copii sa se joace cu acele idei frumoase pe care ei sigur le au (...), sa invete sa fie antreprenori pe viitor", a conchis ministrul Fondurilor Europene.

Eugen Teodorovici s-a aflat vineri, la Zalau, unde a vizitat doua obiective reabilitate cu fonduri europene - Spitalul Judetean de Urgenta Zalau si cladirea Centrului de Cultura si Arta Zalau si s-a intalnit cu beneficiarii unor proiecte europene si cu primarii din Salaj.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 5879 ori