Fenechiu: Ma angajez sa am cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene

Duminica, 21 Aprilie 2013, ora 18:39
1637 citiri
Fenechiu: Ma angajez sa am cea mai mare rata de absorbtie a fondurilor europene

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca se angajeaza ca la sfarsitul exercitiului financiar sa aiba cea mai mare rata de absorbtie din toate programele operationale sectoriale, in conditiile in care acum are o rata de contractare de peste 80%.

"In ceea ce priveste situatia fondurilor europene la POS Transporturi, da, este cea mai mica rata de absorbtie si eu m-am angajat si ma angajez ca la sfarsitul exercitiului financiar sa am cea mai mare rata din toate programele operationale sectoriale. Si veti vedea ca voi fi acolo. Astazi, cu toate ca sunt doar de patru luni in minister, am o rata de contractare de peste 80%", a afirmat, duminica, Fenechiu, la Pro TV.

Seful de la Transporturi a admis ca situatia economica din Romania nu este foarte buna, insa a dat asigurari ca masurile pe care incearca sa le ia actualul Guvern vor avea efecte anul viitor. In context, el si-a exprimat increderea in activitatea Executivului.

"Situatia economica din Romania nu este in cea mai buna forma. Da (am incredere in ceea ce face Guvernul - n.r.). Cred cu tarie ca ceea ce incearca actualul Guvern sa faca va aduce Romania in situatia in care, la inceputul anului viitor, se va vedea si in buzunarele oamenilor o crestere reala", a mentionat Fenechiu.

In opinia sa, cel mai important lucru pe care autoritatile trebuie sa il faca este acela de a aduce fondurile europene in Romania.

"Sunt atat de multi bani care vin gratis si sunt bani care raman in marea lor majoritate in economia reala, incat se poate cu siguranta sa se vada o crestere reala in buzunarul oamenilor. Al doilea lucru pe care trebuie sa il facem este sa incepem sa facem performanta in companiile din Romania. Acest management performant pe care ni-l cere Comisia Europeana consider ca este binevenit si, daca il vom implementa cu succes, vom vedea si rezultate'', a conchis ministrul Fenechiu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#fonduri europene Transporturi, #Fenechiu declaratii fonduri europene, #POS Transporturi , #Stiri Fonduri europene