Comisia Europeana va audita masurile luate de Romania pentru deblocarea POS CCE

Vineri, 13 Septembrie 2013, ora 09:58
1918 citiri
Comisia Europeana va audita masurile luate de Romania pentru deblocarea POS CCE

O echipa de audit a Comisiei Europene va veni, saptamana viitoare, la Bucuresti pentru evaluarea masurilor luate de Romania in vederea deblocarii POS CCE, a anuntat, joi, la Bruxelles, comisarul Johannes Hahn, dupa o intrevedere cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"In ceea ce priveste programul Competitivitate, salut eforturile considerabile facute de autoritatile romane, nu numai pentru a remedia din trecut, ci si pentru a asigura un sistem de managament mai eficient", a afirmat comisarul european pentru politici regionale, precizand ca echipa de audit va veni la Bucuresti, la inceputul saptamanii viitoare.

Totodata, Hahn a mentionat ca Eugen Teodorovici i-a prezentat o serie de masuri luate, "care ar putea duce la rezultate concrete, spre exemplu asigurarea unei finantari adecvate de la bugetul de stat pentru a preveni intreruperea lucrarilor si un nou sistem de plati directe catre beneficiari".

Cei doi oficiali au abordat si chestiunea viitoarei perioade de programare financiara 2014-2020.

Comisia Europeana "asteapta primul draft al Acordului de Parteneriat pana la sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie", a punctat Hahn.

Executivul de la Bruxelles a anuntat, la 25 octombrie 2012, presuspendarea integrala a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE).

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#audit Comisia Europena Romania, #program competitivitate economica, #deblocare fonduri europene, #proiecte POS CCE , #Stiri Fonduri europene