Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Boteanu: Romania va beneficia in 2014-2020 de peste 9 miliarde euro din FEADR

Boteanu: Romania va beneficia in 2014-2020 de peste 9 miliarde euro din FEADR


Romania va beneficia in perioada 2014-2020 de peste 9 miliarde de euro din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR), a declarat sambata, pentru Agerpres, Carmen Mihaela Boteanu, director general adjunct al Directiei Generale Dezvoltare Rurala - Autoritatea de management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala.

'Unul din programele prin care acesti bani vor ajunge in Romania este Programul National de Dezvoltare Rurala, care va beneficia de un buget de peste 9 miliarde de euro din Fondul European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR), plus buget de stat, cofinantare nationala', a afirmat Boteanu referindu-se la oportunitatile de finantare de care va beneficia tara noastra.

Ea a precizat ca banii se vor aloca atat pentru exploatatii agricole, ferme zootehnice si vegetale, cat si pentru procesare, punandu-se accent pe crearea lantului scurt de aprovizionare, adica investitii care sa cuprinda atat ferme, cat si depozite unde se colecteaza, sorteaza, proceseaza, astfel incat produsele sa aiba o valoare adaugata mult mai ridicata si evident sa fie competitive pe alte piete.

Tot in cadrul acestui program exista posibilitati de finantare pentru infrastructura, Romania avand mare nevoie de acest tip de investitii, a adaugat Boteanu.

'Fondurile vor fi folosite pentru infrastructura de transport, infrastructura de apa potabila si ape uzate, dar si de investitii educationale, sociale, chiar si in domeniul sanatatii, adica dispensarele din mediul rural.

O alocare semnificativa, de circa 30% din suma totala, va fi indreptata spre masurile de agromediu si clima, in vreme ce Grupurile de Actiune Locala (GAL), care contribuie la dezvoltarea comunitatii, beneficiaza de o alocare de 700 milioane euro. GAL-urile pot dezvolta proiecte atat pe parte de proiecte de infrastructura, cat si pe parte de mediu de afaceri', a precizat Carmen Mihaela Boteanu.

Carmen Mihaela Boteanu participa la acest final de saptamana la Conferinta 'Traditie si inovatie in zona de Vest a Romaniei - Investim cu fonduri europene si sprijin guvernamental', eveniment organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, filiala Arad.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 4701 ori