UE va finanta reabilitarea unei portiuni de drum, pe traseul Iasi-Chisinau

Marti, 06 Decembrie 2011, ora 13:10
2601 citiri
UE va finanta reabilitarea unei portiuni de drum, pe traseul Iasi-Chisinau

Guvernul Republicii Moldova a semnat marti un acord de finantare din partea Uniunii Europene pentru reabilitarea unei portiuni de drum, ceea ce va conduce la reducerea traseului Iasi-Chisinau.

Grantul in valoare de 16,2 milioane de euro va fi acordat pentru reabilitarea centurii de ocolire a orasului Ungheni (Republica Moldova).

De asemenea, in prezent se poarta discutii in privinta acordarii unui sprijin financiar pentru construirea unui pod peste Prut, in regiunea orasului Ungheni, a declarat premierul de la Chisinau, Vlad Filat, la semnarea acordului. El a precizat ca impreuna cu premierul Emil Boc au semnat o scrisoare comuna Comisiei Europene in aceasta privinta.

In plus, Vlad Filat a declarat ca o alta posibilitate de finantare pentru constructia podului ar fi o parte din cele 100 de milioane de euro pe care Romania s-a angajat sa le acorde Republicii Moldova, mentionand ca au fost purtate discutii la acest subiect.

Acordul semnat marti prevede finantare din partea UE, in valoare totala de aproximativ 64 de milioane de euro. Cel mai mare, in valoare de peste 42 de milioane de euro va fi directionat spre sectorul energetic, inclusiv pentru proiecte de eficientizare energetica a institutiilor sociale si blocurilor de locuit, in special din municipiul Chisinau.

In curand, guvernul de la Chisinau urmeaza sa semneze un alt pachet de acorduri cu UE, in valoare de 36 de milioane de euro. De asemenea Chisinaul spera sa obtina si aproximativ 52 de milioane de euro pentru reforme in domeniul justitiei.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#finantare tronson Iasi Chisinau, #finantare europeana drumuri , #Proiecte fonduri europene