Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

"Sprijin pentru microintreprinderi" de la POR, in trei regiuni ale tarii

"Sprijin pentru microintreprinderi" de la POR, in trei regiuni ale tarii


Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) a aprobat lansarea unui nou apel de proiecte in cadrul Domeniului Major de Interventie 4.3 - Sprijin pentru microintreprinderi.

Apelul va fi lansat doar in regiunile Nord-Est, Sud-Muntenia si Nord-Vest iar cererile de finantare vor putea fi depuse la sediile Organismelor Intermediare ale POR (constituite in cadrul Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala) din regiunile de dezvoltare mentionate, incepand cu data de 20 martie 2014 ora 10:00, pana la data de 17 aprilie 2014, ora 14:00, potrivit AM POR.

Cererile de finantare se depun la sediul organismului intermediar POR din regiunea de dezvoltare Nord-Est, Sud Muntenia sau Nord-Vest, dupa caz. Proiectul propus prin cererea de finantare va fi implementat in regiunea de dezvoltare in care a fost depus.

Procesul de evaluare si selectie a cererilor de finantare consta in verificarea preliminara a cererii de finantare (pentru determinarea admisibilitatii cererii de finantare) si evaluarea tehnica si financiara a proiectului. Semnarea contractului de finantare este conditionata de indeplinirea unor conditii precontractuale (vizita la fata locului).

Suma alocata pentru cererea de proiecte

Bugetul orientativ alocat acestei cereri de proiecte, pentru fiecare regiune de dezvoltare, este:

Regiunea Nord-Est: b<>5,43 mil. euro
Regiunea Sud Muntenia: 13,55 mil euro
Regiunea Nord-Vest: 3,88 mil euro

Valoarea totala a proiectului (suma cheltuielilor eligibile si neeligibile) trebuie sa fie cuprinsa intre 100.000 lei si 3.000.000 lei.

Regio sprijina dezvoltarea microintreprinderilor productive si a celor prestatoare de servicii care utilizeaza potentialul endogen al regiunilor (resurse naturale, materii prime, resurse umane etc). Mai mult, microintreprinderile vor fi incurajate sa utilizeze noi tehnologii, echipamente IT, avand un rol primordial in cresterea competitivitatii si productivitatii.

Finantarea microintreprinderilor are ca scop sprijinirea continuarii procesului de restructurare si redresare economica a zonelor aflate in declin, indeosebi a oraselor mici si mijlocii, intrucat acestea creeaza locuri de munca si au flexibilitatea necesara sa se adapteze cerintelor unei economii de piata dinamice.

Sunt prevazuti urmatorii indicatori de rezultat, pentru monitorizarea si evaluarea programului:

- 1500 de microintreprinderi sprijinite pana in 2015
- 3000 de noi locuri de munca permanente, create in microintreprinderile sprijinite pana in 2015

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1927 ori