Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Implementarea proiectelor din fonduri UE, deficitara in Romania

Implementarea proiectelor din fonduri UE, deficitara in Romania


Implementarea in teren a proiectelor din fonduri UE este intotdeauna mult mai lenta decat cele mai proaste previziuni, a declarat joi Catalina Melita, director general la Autoritatea de Management pentru POS Cresterea Competitivitatii Economice.

"Doar 7% dintre firme respecta calendarul de implementare, pe cale de consecinta 93% nu-l respecta. Aceasta ce inseamna? Insemna un impact asupra platilor directe care niciodata nu vor fi conform prognozelor noastre. Apropo de prognozele noastre. Noi adunam prognozele din calendare, organismele intermediare le mai taie o data, le mai taiem si noi o data si tot nu sunt realiste. De ce? Pentru ca implementarea din teren este intotdeauna mult mai lenta decat cele mai proaste previziuni ale noastre. Prin urmare, avem aceasta problema de implementare", a declarat Catalina Melita, director general, Autoritatea de Management pentru POS Cresterea Competitivitatii Economice, la Ministerul Economiei.

In ceea ce priveste problemele, ea a declarat ca acestea tin de cofinantare in cazul compaiilor private, sau de cash flow la cele de stat.

"Beneficiarii privati au o problema clara de cofinantare. Avem aici o problema de asigurare a surselor de cofinantare. Intreprinderile sunt afectate de criza, bat la usile bancilor si le deschid cam greu. Pentru institutiile publice avem o problema de cash flow", a spus Melita.

Ea a spus ca legislatia este complicata si ca se vorbeste de simplicare, dar ca este important ca aceasta sa se faca si nu este usor, pentru ca demersul de simplificare este "ca mersul pe sarma, si oricand poti sa cazi in extreme, si te simplifici prea tare si nu mai respecti principiile unui management financiar riguros si nu mai sunt satisfacute exigentele Comisiei".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1688 ori