Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiect de 67 de milioane de euro din fonduri europene pentru centura Targu Mures

Proiect de 67 de milioane de euro din fonduri europene pentru centura Targu Mures


Presedintele Consiliului Judetean Mures, Ciprian Dobre, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca in luna iunie va fi organizata licitatia pentru desemnarea constructorului centurii de ocolire a municipiului Targu Mures catre Reghin, in valoare de 67 de milioane de euro ca urmare a accesarii unui proiect european pe POS Transporturi.

"Dupa 23 de ani, anuntam oficial constructia centurii de ocolire a municipiului Targu Mures si cred ca acest lucru are in primul rand o insemnatate din punct de vedere politic, pentru ca iata, dupa 20 de ani de promisiuni, exista anuntul oficial, atat al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale, cat si decizia politica de a construi centura ocolitoare a municipiului Targu Mures (...)

E vorba de intrarea in Targu Mures dinspre Sighisoara (E 60), centura va iesi inainte de localitatea Ernei (DN 15), ocoleste toate zonele impadurite (...) E important sa mentionam ca, daca in iunie vom avea, respectiv in 17 iunie, un castigator la CNADR, termenul 48 de luni, ce va fi in oferta constructorilor, speram ca va avea un termen mai scurt", a sustinut presedintele CJ Mures.

Potrivit lui Dobre, proiectul propriu-zis costa 56 de milioane de euro, la care se adauga inca 11 milioane de euro pentru consultanta de specialitate si ca in acest fel investitiile atrase in ultima perioada in judetul Mures, din fonduri europene si guvernamentale, se ridica la circa 85 de milioane de euro.

"Important este ca se deschide, incepand cu luna iunie, perspectiva intrarii in judetul Mures a inca 56 de milioane de euro, care vor fi la dispozitia furnizorilor de materii prime si materiale. Din punctul meu de vedere, agentii economici trebuie sa se pregateasca foarte serioase. Mai sunt inca 11 milioane de euro pentru consultanta.

Cred ca cu cele inca aproape 20 milioane de euro pentru DJ Magherani-Sarateni, plus 5 milioane de euro pentru cresterea puterii instalate la Parcul Industrial Mures, iata ca ne apropiem de 85 milioane de euro pe care i-am adus in judetul Mures prin cateva decizii politice bune", a aratat Ciprian Dobre.

Acesta a precizat ca din valoarea proiectului centurii de ocolire a Targu Muresului 90% este suma nerambursabila prin POS Transporturi.

Centura de ocolire a municipiului Targu Mures catre Reghin masoara 11,6 kilometri.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2418 ori