Lista proiectelor prioritare finantate din fonduri europene a fost extinsa de la 60 la 100

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 17:35
2717 citiri
Lista proiectelor prioritare finantate din fonduri europene a fost extinsa de la 60 la 100

Ministerul Afacerilor Europene a publicat, joi, lista proiectelor prioritare finantate din fonduri structurale si de coeziune, care a fost extinsa de la 60 la 100.

Aprobata de guvern in sedinta din 2 noiembrie 2011, lista va fi actualizata lunar, pe baza datelor furnizate de autoritatile de management in legatura cu stadiul implementarii acestor proiecte, precizeaza MAE.

Suspendarea platilor a fost initiata de autoritatile de la Bucuresti pentru remedierea unor deficiente astfel incat sa fie evitate corectiile financiare ale Bruxelles-ului, fapt ce ar fi presupus ca Romania sa piarda o parte din banii alocati de UE.

Aflat, in septembrie, in Romania, comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, a atras atentia ca anul 2012 va fi decisiv pentru Romania in privinta implementarii proiectelor europene, intrucat de felul cum se vor absorbi fondurile depind alocarile viitorului buget.

El anunta, la 23 septembrie, ca Romania va stabili o lista cu proiectele de investitii cele mai importante, care va fi facuta publica, si va apela la experti internationali sau romani, acestia urmand sa contribuie la implementarea programelor operationale.

Ministrul afacerilor europene, Leonard Orban, a precizat ca el va fi cel responsabil cu implementarea listei. Ministrul de resort a apreciat ca lista va asigura o transparenta pentru companiile care doresc sa investeasca. "Pe lista vom trece nu numai proiectele deja contractate, ci si proiectele care vor fi acoperite total sau partial in viitoarea perspectiva bugetara, inclusiv cu termene de realizare si responsabilitati", a mai spus Orban.

In acest context, Leonard Orban, estima ca procesul de trimitere a facturilor pentru lucrarile efectuate cu finantare de la Uniunea Europeana ar putea fi reluat cel mai devreme in luna noiembrie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#proiecte finantate fonduri europene, #proiecte fonduri europene , #Proiecte fonduri europene