Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Investitie de 2,3 milioane de euro intr-un proiect de infrastructura in Arad

Investitie de 2,3 milioane de euro intr-un proiect de infrastructura in Arad


Un proiect de infrastructura, in valoare de 2,3 milioane de euro, finantat din fonduri europene, demareaza in Arad in perioada urmatoare. Este vorba despre construirea unei artere care va permite realizarea unei legaturi rutiere cu centura orasului.

Contractul de executie a acestor lucrari a fost semnat miercuri.

"Legatura rutiera dintre Campul Linistii si Centura Aradului va reprezenta o iesire spre o zona industriala noua, cu servicii si industrie", a declarat Gheorghe Falca.

Proiectul include cresterea capacitatii retelei de transport urban, prin realizarea unui tronson de drum de 1,1 kilometri, care sa preia fluxurile de trafic, in special trafic greu, de pe arterele din zona centrala si sa le dirijeze spre drumul de centura.

Proiectul va presupune si realizarea unei retele de canalizare pluviala care va colecta si dirija apele pluviale spre o statie de pompare, ce urmeaza sa fie amplasata in partea de nord a legaturii rutiere, in apropierea Centurii de Nord a orasului, si, de asemenea construirea unei retele de iluminat urban, care sa deserveasca noua legatura rutiera.

Lucrarile, care vor fi executate de firma Sylc Con Trans, vor incepe in perioada imediat urmatoare si au ca durata de executie 12 luni, valoarea acest lucrari fiind de 5,5 milioane de lei, fara TVA.

Valoarea totala a proiectului finantat prin Programul Operational Regional 2007 - 2013 se ridica la peste 10,3 milioane de lei, din care valoarea finantarii nerambursabile este de 8,1 milioane de lei.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat, luni, un contract de 189 milioane de lei pentru construirea a 10,4 kilometri din soseaua de centura a municipiului Bucuresti.

Contract de 189 mil. de lei pentru construirea a 10,4 km din centura Capitalei

Alte proiecte de autostrazi din Romania, finalizate sau aflate in stadiul de constructie, includ autostrada Timisoara-Lugoj, tronsonul Cernavoda-Medgidia al autostrazii Cernavoda-Constanta si autostrada Transilvania.

Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale a anuntat miercuri ca a primit 10 oferte, din partea unor companii si consortii de companii din Romania si strainatate, pentru constructia unui segment al autostrazii Timisoara-Lugoj, iar pentru un tronson din autostrada Transilvania au venit cu oferte 13 firme si asocieri.

CNADNR a primit 23 de oferte pentru constructia autostrazilor Transilvania si Timisoara-Lugoj

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2219 ori