FOTO Exemple de succes fonduri europene: spitale, drumuri sau universitati care au alta "fata" datorita banilor de la UE

Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 08:02
4638 citiri
FOTO Exemple de succes fonduri europene: spitale, drumuri sau universitati care au alta "fata" datorita banilor de la UE
Drumul care face legatura intre DN1 si orasul Campina a fost reabilitat cu fonduri europene. Sursa:Campinaph

Cei mai "ieftini" bani pentru dezvoltarea Romaniei sunt fondurile europene sustin deopotriva premierul Ponta si presedintele Traian Basescu. In ciuda voturilor de blam primite din partea politicienilor, dar si a sectorului privat, fondurile europene au pus umarul pe "ici pe colo" rezolvarea unor probleme nationale.

Business24 va prezinta o serie de exemple de succes in accesarea de fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) de care raspunde Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice condus de Liviu Dragnea.

Reabilitarea Mausoleului de la Marasesti, proiect de 3,8 milioane de euro

Mausoleul Eroilor de la Marasesti, monument care anual atrage sute de mii de turisti datorita arhitecturii unicat si importantei sale istorice, fiind dedicat eroilor Primului Razboi Mondial, a fost reabilitat cu bani europeni.

Mausoleul de la Marasesti inainte de renovare

Proiectul a durat mai bine de patru ani si a fost finantat prin POR, Axa prioritara 5 "Dezvoltarea si promovarea turismului", Domeniul de interventie 5.1: "Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe".

Mausoleul de la Marasesti dupa renovare

La Mausoleul Marasesti s-au efectuat lucrari de restaurare, arhitectura, amenajari exterioare, refacerea sursei de apa, drumuri, alei, parcaje, instalatii electrice si instalatii paratraznet.

Lucrari de infrastructura in Campina, judetul Prahova- 5,6 milioane de euro

Un proiect finalizat cu succes a fost reabilitarea drumului de la intrarea in localitatea Campina din judetul Prahova. Proiectul a vizat decongestionarea traficului si imbunatatirea accesului inspre si dinspre municipiul Campina, precum si modernizarea Caii Daciei prin construirea unui pasaj rutier suprateran la intersectia municipiului cu DN1.

Drumul, adica cei 1.720 metri (880 metri pe sensul Campina - Ploiesti si 840 metri pe sensul Brasov - Campina), a fost dat in folosinta in 2012.

Campus universitar la Craiova, proiect de 13,4 de milioane de euro

Tot prin Programul Operational Regional s-a finantat si renovarea Universitatii din Craiova, proiect finalizat la finalul lunii martie 2013. Lucrarile au vizat reabilitarea, extinderea si dotarea cladirii pentru asigurarea spatiilor de invatamant, transformarea cantinei in biblioteca si facilitati conexe.

Facultate de Drept, Universitate din Craiova, dupa renovare

In plus, proiectul a inclus extinderea cladirii cu o constructie noua pe o arie desfasurata de 10.500 metri patrati, modernizarea aulei universitatii si realizarea unei pasarele care leaga aula de corpul biblioteca

Reabilitarea Spitalului din Targu Mures - 4,4 milioane de euro

Prin POR au fost alocate peste 20 de milioane de lei (4,4 milioane de euro) pentru reabilitarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. Proiectul a semnat la inceputul acestei luni si va dura 22 de luni. Cu banii de la Bruxelles se vor reabilita 14 cabinete medicale, unitati ce vor fi dotate cu aparatura de ultima generatie.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#fonduri europene exemple succes, #proiecte fonduri europene, #proiecte fonduri europene exemple , #Proiecte fonduri europene