Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu vrea bani de la BEI pentru 3 superproiecte de infrastructura

Basescu vrea bani de la BEI pentru 3 superproiecte de infrastructura


Presedintele Traian Basescu considera ca cele mai importante proiecte pentru care Romania ar avea nevoie de finantarea de la Banca Europeana de Investitii sunt Canalul Siret - Baragan, Canalul Bucuresti - Dunare si hidrocentrala Tarnita din judetul Cluj.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a primit luni, 11 martie a.c., la Palatul Cotroceni, o delegatie a Bancii Europene de Investitii (BEI) condusa de presedintele BEI, domnul Werner Hoyer. In cadrul intrevederii, domnul presedinte Traian Basescu a fost informat cu privire la domeniile prioritare ale Bancii Europene de Investitii in Romania pentru perioada urmatoare, energia si IMM-urile", se arata intr-un comunicat al Presedintiei.

Seful statului a vorbit despre contributia importanta pe care BEI, in calitatea sa de banca a Uniunii Europene, o poate avea la cresterea absorbtiei fondurilor europene in Romania prin implicarea in acordarea de asistenta tehnica.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a propus, in conditiile constrangerilor bugetului de stat pe anul 2013, trei proiecte pe care le considera esentiale pentru dezvoltarea pe termen lung a Romaniei, Canalul Siret - Baragan, Canalul Bucuresti - Dunare si hidrocentrala Tarnita (judetul Cluj). Totodata, seful statului a discutat cu specialistii BEI posibilitatea de a analiza modalitatile prin care aceasta institutie se poate implica in finalizarea acestor proiecte", informeaza Presedintia.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2265 ori