Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un nou program deblocat

Autoritatile promit ca platile pe POR se vor relua in aprilie

Autoritatile promit ca platile pe POR se vor relua in aprilie


Premierul Victor Ponta a declarat joi la intalnirea cu primarii din judetul Mehedinti ca Programul Operational Regional (POR) va fi deblocat in circa doua-trei saptamani, ocazie cu care vor fi efectuate plati catre unitatile administrativ-teritoriale care au promovat si au in derulare proiecte.

"Sunt probleme pe care incercam sa le rezolvam. Primariile care au depus proiecte pot sa inceapa demararea acestora, urmand ca sa primeasca sumele corespunzatoare", a spus prim-ministrul citat de Agerpres.

La randul sau, ministrul Afacerilor Europene, Eugen Teodorovici a declarat pentru Business24 ca cel mai probabil Programul Operational Regional (POR) va fi deblocat in luna aprilie. In ceea ce priveste celelalte doua programe blocate, POS Transporturi si POS CCE vor fi deblocate in noiembrie.

"In aceea ce priveste POR speram ca in aprilie sa ne dea CE unda verde iar celelalte doua programe, Transport si Competitivitate estimam ca in noiembrie sa fie deblocat. Iunie este termenul impus de Comisia Europeana pentru a dovedi ca lucrurile stau bine pentru a se debloca", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Rata de absorbtie a Programului Operational Regional era, la 28 februarie 2013, de 24,70%, programul numarandu-se printre cele mai accesate dintre cele sapte programe europene. Practic, s-au cheltuit 920,34 milioane de euro din 3,7 miliarde de euro cat este nivelul alocarilor pentru 2007-2013.

Prin Programul Operational Regional, autoritatile romane finanteaza proiecte privind imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale, cresterea calitatii serviciilor turistice, promovarea brandului turistic national, dotarea cu echipamente a bazelor pentru interventii in situatii de urgenta, reabilitarea siturilor industriale poluate, dezvoltarea microintreprinderilor, restaurarea patrimoniului cultural.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1634 ori