Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aeroporturile din Oradea si Constanta - modernizate cu 72 de milioane de euro

Aeroporturile din Oradea si Constanta - modernizate cu 72 de milioane de euro


Ministerul Transporturilor va investi 72 de milioane de euro in modernizarea aeroportului Mihail Kogalniceanu, din Constanta, si a celui din Oradea. Oficialii de la Transporturi spun ca UE a contribuit cu jumatate din aceasta suma.

Modernizarea aeroportului Mihail Kogalniceanu prevede lucrari de reabilitare pentru platforma de aeronave medii, platforma de aeronave grele, refacerea sistemului de iluminat balizaj, a retelei de canalizare pluviala, a marcajelor si inscriptionarilor aferente structurii rutiere aeroportuare.

Proiectul, in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, din care aproximativ 18 milioane de euro contributie europeana, urmeaza sa fie finalizat in martie 2014.

De asemenea, a fost acceptata reabilitarea si modernizarea, tot din fonduri europene, a aeroportului Oradea.

Proiectul de extindere si modernizare a Aeroportului Oradea prevede lucrari pentru realizarea unei piste de decolare - aterizare de 2.100 metri si refacerea integrala a pistei existente, realizarea a doua cai de rulare/degajare, a unei platforme de imbarcare - debarcare care sa poata asigura stationarea unui numar de 6 aeronave.

Totodata, proiectul mai prevede realizarea unor sisteme de balizaj luminos pentru pista de decolare - aterizare, pentru caile de rulare si pentru platforma de imbarcare - debarcare, dar si realizarea sistemului de alimentare cu energie electrica de baza si de rezerva pentru sistemele de balizaj luminos.

De asemenea, va fi instalat un sistem cu telecomanda pentru ansamblul de balize luminoase, si va fi implementat un sistem de iluminat pentru platforma de imbarcare - debarcare, cu piloni de iluminat echipati cu proiectoare.

Valoarea proiectului pentru modernizarea aeroportului din Oradea ajunge la 32 milioane de euro, din care aproximativ 18 milioane de euro contributie din fonduri europene.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1940 ori