S-a dat unda verde proiectelor europene pe Competitivitate Economica

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 08:29
2457 citiri
S-a dat unda verde proiectelor europene pe Competitivitate Economica

Aproximativ 40 de contracte de finantare in cadrul Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), Axa prioritara 1 "Un sistem productiv inovativ si eco-eficient", au fost semnate joi la Agentia de Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, in prezenta premierului Victor Ponta si a ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, valoarea totala a celor 40 de contracte se ridica la aproape 72 milioane de lei.

In zilele de joi si vineri vor fi semnate in intreaga tara aproximativ 200 de contracte de finantare in cadrul Axei 1 "Un sistem productiv inovativ si eco-eficient" POS CCE.

Proiectele semnate in aceste zile au fost depuse incepand cu anul 2011, insa evaluarea tehnico-financiara a fost realizata in luna august a acestui an.

Pentru evaluarea cererilor de finantare mentionate, Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispozitia Autoritatii de Management POS CCE un numar de aproximativ 170 de experti din mediul privat.

Evaluarea cererilor de finantare intr-un timp cat mai scurt a permis semnarea contractelor de finantare in aceste zile, iar beneficiarii vor primi finantarile alocate si vor putea incepe implementarea proiectelor.

In cadrul Axei 1 "Un sistem productiv inovativ si eco-eficient" POS CCE au fost depuse incepand cu anul 2011 aproximativ 4.000 cereri de finantare pentru care nu a fost facuta evaluarea tehnico-financiara pana la inceputul lunii august 2013.

Aceste cereri de finantare au fost depuse in cadrul unor apeluri in valoare de aproape 360 milioane de euro, iar valoarea totala a proiectelor depuse a fost de 1,2 miliarde de euro.

In luna august 2013, expertii din mediul privat au inceput evaluarea tehnico-financiara a aproape 2.000 de cereri de finantare, cele care au fost depuse in cadrul operatiunilor cu cele mai mari alocari financiare.

Din acestea, au fost deja evaluate 1.029 de cereri de finantare, circa 940 au fost admise, iar contractele de finantare aferente urmeaza sa fie semnate in luna august.

Valoarea cererilor de finantare declarate deja eligibile este de aproximativ 160 milioane de euro.

Procesul de evaluare a cererilor de finantare urmeaza sa fie finalizat pana la data de 15 septembrie 2013.

In paralel, pentru a fi finantate toate proiectele depuse in cadrul Axei prioritare 1 POS CCE si care vor primi punctajul minim prevazut in "Ghidul solicitantului" publicat in cazul fiecarui apel in parte, Guvernul Romaniei a decis realocarea de fonduri in valoare de aproximativ 110 milioane de euro de la Axa prioritara 4 "Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii in contextul combaterii schimbarilor climatice" POS CCE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#fonduri europene competitivitate economica, #contracte europene POS CCE, #proiecte eligibile competitivitate economica , #Proiecte europene