Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fenechiu, despre POS Transporturi: Vrem ridicarea presuspendarii pana in mai 2013

Fenechiu, despre POS Transporturi: Vrem ridicarea presuspendarii pana in mai 2013


In programele pe fonduri europene pentru Transporturi exista 22 de suspiciuni de frauda care se ridica la aproximativ 700 milioane de euro, a declarat Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, intr-o conferinta de presa.

Fenechiu a precizat ca cele mai mari nereguli s-au gasit pe tronsonul de autostrada Nadlac-Arad.

"Cand am venit la conducerea ministerului, am gasit aici 22 de contracte de finantare pe POS-T cu o valoare de 696 milioane euro, iar daca aceste suspiciuni s-ar adeveri, am putea pierde acesti bani. Este vorba despre contracte de finantare pe loturile de autostrada Nadlac-Arad si Orastie-Sibiu si am cerut, ca pana la data de 20 martie, autoritatea de management sa termine toate verificarile legate de aceste contracte, inclusiv verificari din teren.

Vrem sa obtinem deblocarea POS-T, iar pentru asta vom reface adresele si documentatia legate de aceste contracte, astfel incat presuspendarea POS-T sa fie ridicata pana la sfarsitul lunii mai", a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul a adaugat ca Autoritatea de Management trebuie sa convinga pana pe 20 martie Comisia Europeana sa retraga aceste adrese si sa dea explicatii cu privire la gradul de implicare a autoritatilor in fiecare dintre ele.

In plus, ministrul vrea reluarea platilor pana in mai 2013.

"Nu existau proceduri, am infiintat Directia de Management, Directia de Achizitii publice. CE trebuie sa ne dea raspunsurile. Ne propunem ridicarea presuspendarii pana in mai 2013. Suntem obligati sa avem o absorbtie de 1,1 miliarde de euro, altfe pierdem toti banii", a spus Fenechiu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii Nadlac-Arad, incheiat cu o asociere din care face compania Romstrade, controlata de Nelu Iordache din cauza intarzierii lucrarilor. Omul de afaceri a fost acuzat pentru deturnarea a 25 de milioane de lei din banii pentru construirea autostrazii Nadlac-Arad, delapidare, fals in inscrisuri si spalare de bani.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1701 ori