Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici: Au intrat in tara 73 de milioane de euro pentru POSDRU

Teodorovici: Au intrat in tara 73 de milioane de euro pentru POSDRU


Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anuntat ca Romania a primit, in cursul zilei de vineri, 73 de milioane de euro pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, iar la inceputul lunii mai ar urma sa mai soseasca doua transe aferente POS Mediu si Programului Operational Regional.

"Pot sa spun ca astazi (n.r. vineri) au intrat in tara 73 de milioane de euro, pentru Programul Operational de Resurse Umane. La inceputul lunii mai vor intra inca doua transe aferente Planului Operational de Mediu, 134 de milioane de euro, iar pe Programul Operational Regional, deblocat zilele trecute, 183 de milioane de euro. Deci banii incep sa vina de la Comisia Europeana. Sunt foarte importanti pentru a asigura in continuare platile catre beneficiarii finali", a spus ministrul, la finalul seminarului "Instrumente structurale, o sansa de modernizare pentru Romania".

Teodorovici pastreaza tinta de 6,5 miliarde de euro pentru cererile de rambursare trimise CE pana la sfarsitul lui 2013

Totodata, el s-a declarat optimist in continuare in ceea ce priveste faptul ca pana la finele anului vor fi trimise Comisiei Europene cereri de rambursare de 6,5 miliarde de euro.

"Eu merg in continuare pe ceea ce s-a spus, si anume 6,5 miliarde euro la final de an cerere de rambursare catre Comisia Europeana pentru a evita dezangajarea automata. Ca un prim nivel de atins, am spus luna iunie, iulie maximum, sa avem trimise catre Comisia Europeana cereri de rambursare de 2,5 miliarde", a precizat el.

De asemenea, joi si vineri, a avut loc la Bucuresti cea de-a doua intalnire din cadrul dialogului informal dintre reprezentantii Romaniei si cei ai CE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1517 ori