Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Teodorovici a cerut in Guvern masuri de pregatire a absorbtiei fondurilor UE in 2014-2020

Teodorovici a cerut in Guvern masuri de pregatire a absorbtiei fondurilor UE in 2014-2020


Proiectul documentului strategic national prin care se stabilesc prioritatile de utilizare a banilor alocati de UE va fi definitivat pana la sfarsitul lunii mai 2013, se arata intr-un comunicat de presa trimis de ministerul Fondurilor Europene.

"Actiunile din acest an sunt cruciale pentru buna utilizare a fondurilor UE alocate in urmatoarea perioada de programare", evidentiaza un comunicat de presa Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

In perioada imediat urmatoare, ministerele vor elabora proiectul Acordului de Parteneriat si programele operationale prin intermediul carora vor fi atrase fondurile UE in 2014-2020.

Ministerele definitiveaza listele cu prioritatile de finantare din domeniile gestionate, iar Ministerul Fondurilor Europene va finaliza strategia de utilizare a fondurilor europene in urmatoarea perioada de programare.

Alocarea UE pentru Romania in perioada 2014-2020 este de aproximativ 39 de miliarde de euro, suma din care fondurile structurale si de coeziune reprezinta circa 21 de miliarde de euro.

Prioritatile de finantare propuse Romaniei de catre Comisia Europeana vizeaza imbunatatirea capitalului uman prin cresterea ratei de ocupare a fortei de munca si politici mai bune privind incluziunea sociala si educatia, dezvoltarea unei infrastructure moderne, promovarea competitivitatii economice si a dezvoltarii locale, optimizarea utilizarii si protejarii resurselor si activelor natural, respectiv modernizarea si consolidarea administratiei nationale si a sistemului judiciar, mai arata comunicatul MFE.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1631 ori