Ponta vrea sa infiinteze un minister al Fondurilor Europene

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 16:01
2277 citiri
Ponta vrea sa infiinteze un minister al Fondurilor Europene

Premierul Victor Ponta a anuntat intentia de a infiinta, din 2014, un minister al Fondurilor Europene, dupa modelul polonez.

Premierul a declarat ca sustine ideea infiintarii unui minister al Fondurilor Europene.

"In noul guvern, dupa 9 decembrie, voi propune un minister al Fondurilor Europene, care sa aiba atributii directe a tuturor autoritatilor de management. Acum sunt la diverse ministere. Asta inseamna ca, in 2013, construim toata infrastructura, pentru ca, de la 1 ianuarie 2014, sa avem - pe modelul polonez - un singur ministru care sa coordoneze", a declarat Ponta in cadrul unei conferinte de presa.

Potrivit premierului, Romania are de suferit din cauza modului defectuos in care s-au desfasurat anumite programe operationale in perioada 2007-2011.

"Este regretabil faptul ca, in special pe motive de lipsa de competenta si implicare in pierioada 2010 - 2011, programele europene desfasurate in Romania au avut de suferit nu numai in ceea ce priveste rata de absorbtie, dar si ca procedura", a spus Ponta.

Precizarile premierului vin la cateva zile dupa anuntul Ministerului Afacerilor Europene, potrivit caruia Comisia Europeana va aplica Romaniei corectii financiare definitive pentru cinci programe operationale.

In cazul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), CE a propus o corectie definitiva de 25% pentru sumele decontate in perioada 1 ianuarie 2007-aprilie 2012. Pentru celelalte patru programe, Romania negociaza nivelul corectiilor aplicate, a declarat ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, pentru Business24.

Orban ar putea renunta la functia de ministru al Afacerilor Europene, pentru un post in cadrul Curtii de Conturi a Uniunii Europene. Nu este clar daca el va elibera scaunul din Guvern acum sau dupa alegerile parlamentare din decembrie.

"E o chestiune publica, e vorba de nominalizarea ca membru al Curtii Europene de Conturi a UE. Daca Parlamentul European accepta nominalizarea, voi incepe de la 1 ianuarie 2013", a spus Orban pentru Ziare.com.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Ponta declaratii fonduri europene, #Ponta minister fonduri europene, #Ponta absorbtie fonduri europene , #Programe operationale