Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leonard Orban: Negociem cu oficialii CE neregulile la programele europene

Leonard Orban: Negociem cu oficialii CE neregulile la programele europene


Autoritatile romane sunt in negocieri cu reprezentantii Comisiei Europene, pe tema unei serii de nereguli depistate la programele europene, in urma carora ar putea fi aplicate corectii financiare.

"Este vorba despre chestiuni legate de problemele cu achizitiile publice din perioada ianuarie 2007 - octombrie 2011. Deocamdata este o chestiune in negociere cu Comisia Europeana si va mai dura cateva luni de zile, pana se va lua o decizie. Nu se stie care va fi aceasta", a declarat pentru Business24, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Cu toate acestea, surse oficiale au declarat pentru Mediafax, ca decizia Comisiei Europene ar putea sa implice corectii financiare, din fondurile puse la dispozitia Romaniei pentru programele legate de sectorul regional, mediu, transport si competitivitate.

"Aceste corectii, care pot reprezenta cateva procente din fondurile alocate, vor fi negociate cu partea romana pentru fiecare program in parte", au afirmat sursele.

Incepand cu 1 iulie, Romania nu a mai trimis catre Comisia Europeana cereri de rambursare pentru aceste patru programe operationale, interval in care Executivul comunitar a analizat daca autoritatile romane au respectat conditiile asumate la finele anului trecut.

In decembrie 2011, Comisia Europeana (CE) a permis reluarea platilor catre Romania pentru aceste patru programe, dar cu conditia ca autoritatile de la Bucuresti sa indeplineasca pana la sfarsitul lunii iunie 2012 o serie de cerinte legate de organizarea interna a autoritatilor de management si de achizitiile publice.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1585 ori