Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Deblocarea fondurilor UE pentru infrastructura rutiera ar putea avea loc in septembrie

Deblocarea fondurilor UE pentru infrastructura rutiera ar putea avea loc in septembrie


Fondurile europene destinate infrastructurii rutiere, alocate prin Programul Operational Sectorial Transporturi (POS Transport), sunt suspendate de Comisia Europeana pentru verificari privind alocarea acestora, iar la sfarsitul lunii septembrie urmeaza sa fie facuta o noua evaluare pentru o eventuala deblocare a sumelor.

Reprezentantii Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI) au declarat ca programul a fost suspendat de circa o luna, urmand ca la sfarsitul lunii septembrie ministerul sa prezinte o lista cu masuri astfel incat platile sa fie deblocate.

Romania are alocate circa 5,7 miliarde euro de la Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial Transporturi, in perioada 2007 - 2013.

In 2011, o suma de 1,8 miliarde euro a fost contractata prin POS Transport, in timp ce in perioada 2007 - 2010, contractarea s-a ridicat la 1,7 miliarde euro.

Razvan Cotovelea, secretar de stat in Ministerul Afacerilor Europene pentru Coordonarea instrumentelor structurale, a aratat, luni, ca Romania are in pre-suspendare Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), in suspendare Axa de Infrastructura Rutiera a POS Transporturi, cea mai consistenta financiar, precum si POS pentru cresterea competitivitatii economice si asteapta decizia Comisiei Europene in privinta suspendarii POS Mediu.

Programul POSDRU: CE da Romaniei un nou termen de rezolvare a problemelor

Situatia incerta a acestor programe pune presiune foarte mare pe bugetul Romaniei, intrucat platile catre beneficiari vor continua, a adaugat Razvan Cotovelea.

Romania ar putea beneficia de o alocare bugetara de la Uniunea Europeana de 40 - 47 miliarde euro in perioada 2014 - 2020, a precizat Razvan Cotovelea.

UE ar putea aloca Romaniei 47 de miliarde de euro in bugetul urmator

In perioada 22 - 23 noiembrie, va avea loc un Consiliu European in cadrul caruia se va discuta si negocia intr-o varianta finala bugetul UE pentru 2014 - 2020.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2510 ori