Romania va avea mai putine fonduri pentru programele operationale

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 13:18
1713 citiri
Romania va avea mai putine fonduri pentru programele operationale

Comisia Europeana va reduce, prin corectii financiare, din fondurile puse la dispozitia Romaniei pentru programele legate de sectorul regional, mediu, transport si competitivitate, din cauza unor neregularitati identificate in zona achizitiilor publice.

Incepand cu 1 iulie, Romania nu a mai trimis catre Comisia Europeana cereri de rambursare pentru aceste patru programe operationale, interval in care Executivul comunitar a analizat daca autoritatile romane au respectat conditiile asumate la finele anului trecut.

In decembrie 2011, Comisia Europeana (CE) a permis reluarea platilor catre Romania pentru aceste patru programe, dar cu conditia ca autoritatile de la Bucuresti sa indeplineasca pana la sfarsitul lunii iunie 2012 o serie de cerinte legate de organizarea interna a autoritatilor de management si de achizitiile publice.

"In urma analizei, Comisia Europeana a gasit o serie de neregularitati de sistem legate de zona achizitiilor publice si va aplica anumite corectii financiare. Aceste corectii, care pot reprezenta cateva procente din fondurile alocate, vor fi negociate cu partea romana pentru fiecare program in parte", au afirmat sursele.

In vara acestui an, presedintele Traian Basescu a declarat ca, in luna august, Romania nu va primi "niciun euro" din fondurile europene, sustinand ca "neoficial" platile sunt suspendate din cauza problemelor legale de verificarea proiectelor si procedurilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#comisia europeana, #fonduri Romania, #fonduri programe operationale , #Programe fonduri europene