Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

POSDRU 2012: Risc de dezangajare de 100 mil euro

POSDRU 2012: Risc de dezangajare de 100 mil euro


Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban a declarat luni ca in acest moment exista un risc de dezangajare in cazul POSDRU pentru anul 2012 de 100 milioane euro, iar pentru anul urmator acest risc este de 1,1 miliarde euro.

Leonard Orban a declarat ca in anul 2011 au existat anumite plafoane pentru fiecare program operational, sume care trebuia sa fie absorbite pentru a se evita pierderile automate. In anul 2012, ce a mai ramas de absorbit in ceea ce priveste programul POSDRU este suma de 100 milioane euro. Daca nu s-ar mai absorbi niciun euro pana la sfarsitul anului 2012, aceasta suma s-ar pierde.

"Noi speram ca prin aceste masuri care se vor lua cat mai repede posibil sa reluam transmiterea de cereri de rambursare catre CE, astfel incat sa evitam pierderea de fonduri", a declarat Orban.

El a mentionat ca exista un risc major de suspendare, nu a programului, ci a platilor pe acest program. Suspendarea ar presupune o intrerupere de cateva luni, timp in care vor trebui luate niste masuri substantiale de corectare a modului in care functioneaza programul.

"Sunt o serie de probleme, plecand de la modul in care sunt evaluate proiectele, si au fost criterii mai degraba subiective decat obiective, criterii in baza carora au fost declarate eligibile diferitele proiecte pe POSDRU, chestiunea legata de control-au fost anumite probleme cu securitatea unui sistem infomatic suplimentar care exista la Ministerul Muncii, toate aceste chestiuni, dar si altele", a mai spus Orban.

Executivul a primit informatii potrivit carora CE urmeaza sa recomande suspendarea platilor pe POSDRU, ca urmare a neregulilor identificate in doua rapoarte de audit care urmeaza sa fie date publicitatii "in cel mai scurt timp", a anuntat luni premierul Victor Ponta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1776 ori