POR a atins un nivel al platilor totale de 28,6%

Vineri, 25 Mai 2012, ora 15:02
1623 citiri
POR a atins un nivel al platilor totale de 28,6%

Programul Operational Regional (POR) a atins, pana la data de 15 mai 2012, un nivel de contractare de 84,9% din bugetul alocat (2.811 proiecte contractate, in valoare de 3,16 miliarde euro FEDER) si un nivel al platilor totale de 28,6% (1,06 miliarde euro).

Programul Operational Regional continua sa fie cel mai performant program operational finantat din fonduri europene gestionat de autoritatile romane, este concluzia participantilor la sedinta Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional desfasurat la Arad in perioada 24 - 25 mai 2012.

In cadrul sedintei s-a aprobat modificarea programului prin adaugarea in cadrul Axei prioritare 1 a unui nou domeniu major de interventie - Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a cladirilor. Acest lucru va permite finantarea lucrarilor de crestere a performantei energetice a locuintelor si din fonduri europene, dupa o schema de finantare care este in prezent negociata cu Comisia Europeana.

Tot in cadrul Comitetului de Monitorizare s-a discutat despre stadiul implementarii proiectelor finantate prin POR, masuri de realocare a fondurilor in unele regiuni in interiorul axelor, precum si aspecte legate de urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene.

Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional (CMPOR) este structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional si strategic in procesul de implementare a Programului Operational Regional 2007 - 2013. CMPOR are rolul de a asigura eficacitatea si calitatea implementarii programului.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#Program Operational Regional plati, #Program Operational Regional rezultate , #Programe fonduri europene