Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

POR a atins un nivel al platilor totale de 28,6%

POR a atins un nivel al platilor totale de 28,6%


Programul Operational Regional (POR) a atins, pana la data de 15 mai 2012, un nivel de contractare de 84,9% din bugetul alocat (2.811 proiecte contractate, in valoare de 3,16 miliarde euro FEDER) si un nivel al platilor totale de 28,6% (1,06 miliarde euro).

Programul Operational Regional continua sa fie cel mai performant program operational finantat din fonduri europene gestionat de autoritatile romane, este concluzia participantilor la sedinta Comitetului de Monitorizare al Programului Operational Regional desfasurat la Arad in perioada 24 - 25 mai 2012.

In cadrul sedintei s-a aprobat modificarea programului prin adaugarea in cadrul Axei prioritare 1 a unui nou domeniu major de interventie - Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a cladirilor. Acest lucru va permite finantarea lucrarilor de crestere a performantei energetice a locuintelor si din fonduri europene, dupa o schema de finantare care este in prezent negociata cu Comisia Europeana.

Tot in cadrul Comitetului de Monitorizare s-a discutat despre stadiul implementarii proiectelor finantate prin POR, masuri de realocare a fondurilor in unele regiuni in interiorul axelor, precum si aspecte legate de urmatorul exercitiu financiar al Uniunii Europene.

Comitetul de Monitorizare al Programului Operational Regional (CMPOR) este structura nationala de tip partenerial, fara personalitate juridica, cu rol decizional si strategic in procesul de implementare a Programului Operational Regional 2007 - 2013. CMPOR are rolul de a asigura eficacitatea si calitatea implementarii programului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1259 ori