Guvernul da 500 mil. de lei de la Trezorerie pentru POSCCE

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 12:13
2370 citiri
Guvernul da 500 mil. de lei de la Trezorerie pentru POSCCE

Guvernul scoate temporar din Trezorerie 500 de milioane de lei pentru plata cheltuielilor eligibile aferente finantarii nerambursabile acordate Romaniei de catre Comisia Europeana, in Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE).

Conform hotararii de Guvern adoptate in sedinta din 18 aprilie, din cei 500 de milioane de lei, 170 de milioane de lei sunt aferenti lunii aprilie, 130 de milioane de lei lunii mai si 200 de milioane de lei lunii iunie 2012.

Banii provin din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, potrivit hotararii de guvern.

Pana pe 17 decembrie 2012, Ministerul Economiei trebuie sa restituie in euro Ministerului Finantelor banii luati de la Trezorerie, din rambursarile de fonduri europene primite de la Comisia Europeana, in baza documentelor justificative pentru cheltuielile efectuate de beneficiari in proiectele din cadrul POSCCE.

Guvernul ia in calcul si posibilitatea ca Romania sa nu primeasca integral rambursarile de la Comisia Europeana, din cauza unor eventuale cheltuieli neeligibile efectuate in POSCCE.

In acest caz, reconstituirea varsamintelor la Trezorerie se asigura in lei din bugetul propriu al MECMA pe anul 2012.

Pentru aceasta, Autoritatea de certificare si plata transmite, pana la 31 octombrie 2012 Autoritatii de Management (AM) pentru POSCCE, de la Ministerul Economiei, o notificare privind sumele de recuperat.

AM POSCCE, din cadrul Ministerului Economiei, restituie pana pe 17 decembrie 2012, sumele primite si neutilizate de la Trezorerie.

Aceasta HG privind POS CCE vine dupa ce in luna februarie Guvernul a decis sa aloce temporar 100 de milioane de lei din Trezorerie Ministerului Mediului, pentru asigurarea prefinantarilor proiectelor din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, pe luna martie.

"Avem termen ca pana la sfarsitul lunii iunie sa intreprindem anumite actiuni, astfel incat sa evitam suspendarea unor programe operationale", a spus Orban.

Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
Cadourile pentru colegii de birou - sfaturi pentru a alege darul perfect
De fiecare dată când se apropie aniversarea unui coleg de birou, apare și întrebarea: “Ce să-i luăm?”, pentru care mulți vin cu idei, însă prea puține par unele cu care poți merge la...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#fonduri POSCCE, #fonduri europene finantare, #finantare IMM fonduri POSCCE , #Programe fonduri europene