Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Guvernul da 500 mil. de lei de la Trezorerie pentru POSCCE

Guvernul da 500 mil. de lei de la Trezorerie pentru POSCCE


Guvernul scoate temporar din Trezorerie 500 de milioane de lei pentru plata cheltuielilor eligibile aferente finantarii nerambursabile acordate Romaniei de catre Comisia Europeana, in Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE).

Conform hotararii de Guvern adoptate in sedinta din 18 aprilie, din cei 500 de milioane de lei, 170 de milioane de lei sunt aferenti lunii aprilie, 130 de milioane de lei lunii mai si 200 de milioane de lei lunii iunie 2012.

Banii provin din varsaminte din privatizare inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, potrivit hotararii de guvern.

Pana pe 17 decembrie 2012, Ministerul Economiei trebuie sa restituie in euro Ministerului Finantelor banii luati de la Trezorerie, din rambursarile de fonduri europene primite de la Comisia Europeana, in baza documentelor justificative pentru cheltuielile efectuate de beneficiari in proiectele din cadrul POSCCE.

Guvernul ia in calcul si posibilitatea ca Romania sa nu primeasca integral rambursarile de la Comisia Europeana, din cauza unor eventuale cheltuieli neeligibile efectuate in POSCCE.

In acest caz, reconstituirea varsamintelor la Trezorerie se asigura in lei din bugetul propriu al MECMA pe anul 2012.

Pentru aceasta, Autoritatea de certificare si plata transmite, pana la 31 octombrie 2012 Autoritatii de Management (AM) pentru POSCCE, de la Ministerul Economiei, o notificare privind sumele de recuperat.

AM POSCCE, din cadrul Ministerului Economiei, restituie pana pe 17 decembrie 2012, sumele primite si neutilizate de la Trezorerie.

Aceasta HG privind POS CCE vine dupa ce in luna februarie Guvernul a decis sa aloce temporar 100 de milioane de lei din Trezorerie Ministerului Mediului, pentru asigurarea prefinantarilor proiectelor din cadrul Programului Operational Sectorial Mediu, pe luna martie.

"Avem termen ca pana la sfarsitul lunii iunie sa intreprindem anumite actiuni, astfel incat sa evitam suspendarea unor programe operationale", a spus Orban.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 2143 ori