Fonduri europene: Beneficiarii POSDRU si POSCCE au primit 440 milioane lei

Luni, 25 Februarie 2013, ora 15:12
2139 citiri
Fonduri europene: Beneficiarii POSDRU si POSCCE au primit 440 milioane lei

Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) a achitat la sfarsitul saptamanii trecute peste 100 de milioane de lei pentru aproximativ 150 de cereri de rambursare care au fost procesate si validate in trecut, potrivit unui comunicat MFE.

De asemenea, in ultimele doua zile lucratoare ale saptamanii trecute au fost facute plati si catre beneficiarii de finantari acordate prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

"Valoarea sumelor platite pe POSDRU si POSCCE la sfarsitul saptamanii trecute depaseste 440 de milioane de lei, bani care vor ajuta peste 900 de beneficiari de fonduri UE sa-si continue proiectele. Vrem ca derularea programelor sa inceapa sa fie una fireasca, adica sa asiguram plata la zi a facturilor eligibile", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La sfarsitul lunii ianuarie 2013 erau in derulare peste 2.521 de contracte de finantare pe POSCCE. Comisia Europeana a sistat platile pe acest program in octombrie 2012, insa Ministerul Fondurilor Europene implementeaza toate masurile necesare pentru ca POSCCE sa fie deblocat in cel mai scurt timp, se arata in comunicat.

Pe POSDRU erau in derulare 2.455 de proiecte la sfarsitul lunii ianuarie 2013. Acest program operational a fost presuspendat din august 2012 pana la inceputul lunii februarie 2013. Comisia Europeana a reluat platile catre Romania la 19 februarie, cand a virat 141,5 de miloane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#fonduri europene POS DRU, #rambursari bani europeni, #beneficiari fonduri europene , #Programe fonduri europene