Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fonduri europene: Beneficiarii POSDRU si POSCCE au primit 440 milioane lei

Fonduri europene: Beneficiarii POSDRU si POSCCE au primit 440 milioane lei


Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) a achitat la sfarsitul saptamanii trecute peste 100 de milioane de lei pentru aproximativ 150 de cereri de rambursare care au fost procesate si validate in trecut, potrivit unui comunicat MFE.

De asemenea, in ultimele doua zile lucratoare ale saptamanii trecute au fost facute plati si catre beneficiarii de finantari acordate prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

"Valoarea sumelor platite pe POSDRU si POSCCE la sfarsitul saptamanii trecute depaseste 440 de milioane de lei, bani care vor ajuta peste 900 de beneficiari de fonduri UE sa-si continue proiectele. Vrem ca derularea programelor sa inceapa sa fie una fireasca, adica sa asiguram plata la zi a facturilor eligibile", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

La sfarsitul lunii ianuarie 2013 erau in derulare peste 2.521 de contracte de finantare pe POSCCE. Comisia Europeana a sistat platile pe acest program in octombrie 2012, insa Ministerul Fondurilor Europene implementeaza toate masurile necesare pentru ca POSCCE sa fie deblocat in cel mai scurt timp, se arata in comunicat.

Pe POSDRU erau in derulare 2.455 de proiecte la sfarsitul lunii ianuarie 2013. Acest program operational a fost presuspendat din august 2012 pana la inceputul lunii februarie 2013. Comisia Europeana a reluat platile catre Romania la 19 februarie, cand a virat 141,5 de miloane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: NewsIn
Articol citit de 1944 ori