Procedura de achizitii pentru beneficiarii de fonduri UE din privat, eliminata

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 15:51
1871 citiri
Procedura de achizitii pentru beneficiarii de fonduri UE din privat, eliminata

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a publicat pe site proiectul de ordin pentru abrogarea procedurii de achizitii pentru beneficiarii de fonduri UE din mediul privat, opiniile fiind asteptate pana pe 31 iulie.

Potrivit unui comunicat de presa al MFE, proiectul abroga Ordinul 1050 din 29 octombrie 2012 privind aprobarea procedurii de atribuire aplicabile beneficiarilor privati de proiecte finantate din instrumente structurale, obiectivul "Convergenta".

"Vom elimina procedura de achizitii pe care beneficiarii din mediul privat sunt obligati sa o deruleze in prezent. Aceasta este o actiune logica pentru ca acesti beneficiari co-finanteaza proiectele din resurse proprii si, din acest motiv, sunt interesati sa utilizeze eficient banii.

In plus, beneficiarii din mediul privat nu au experienta in derularea de proceduri de achizitii, ceea ce inseamna ca aceasta obligativitate duce la intarzieri sau chiar blocaje in implementarea proiectelor", a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, citat in comunicat.

Potrivit proiectului de ordin, daca valoarea estimata a achizitiei nu depaseste pragurile valorice prevazute de art. 19 din OUG 34/2006, beneficiarul achizitioneaza direct produse, servicii sau lucrari.

Daca valoarea estimata a achizitiei depaseste pragurile valorice prevazute de art. 19 din OUG 34/2006, atunci beneficiarii privati vor aplica procedura simplificata.

Aceasta presupune ca in cazul contractelor de furnizare de servicii beneficiarii privati sa aplice procedura simplificata fara sa existe o limita valorica superioara de la care sa se aplice dispozitiile OUG 34/2006, iar in cazul contractelor de servicii si lucrari beneficiarii privati sa aplice procedura simplificata daca nu indeplinesc cumulativ conditiile de la art. 9 lit. c si c1 din actul normativ mentionat.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#procedura achizitii prin fonduri UE, #MFE modificari proceduri achizitii , #Ghid fonduri europene