Eximbank a prezentat bancilor o noua schema de acordare a garantiilor emise de stat

Miercuri, 03 Februarie 2010, ora 16:29
1694 citiri
Eximbank a prezentat bancilor o noua schema de acordare a garantiilor emise de stat

Eximbank a anuntat miercuri ca a relaxat mecanismul de acordare de garantii de catre EximBank pentru proiectele investitionale ale companiilor romanesti, creand o singura schema de garantare, in conformitate cu reglementarile europene intrate in vigoare la inceputul acestui an, informeaza NewsIn.

Noua schema prezinta in mod transparent criteriile de eligibilitate pe care o companie trebuie sa le indeplineasca pentru a beneficia de garantii de partea statului, coordonatele pe baza carora EximBank analizeaza solicitarile primite, acordarea si modificarea garantiilor emise, precum si modalitatea de executare si suportarea proportionala a eventualelor pierderi inregistrate.

"S-a punctat foarte clar ca noile proceduri de acordare de garantii pentru intreprinderi mici, mijlocii si mari, pentru export si pentru realizarea proiectelor in domeniile prioritare ale economiei romanesti, inclusiv a garantiilor pentru proiectele finantate de bancile comerciale care beneficiaza de fonduri structurale nerambursabile de la Uniunea Europeana, vor permite bancii sa raspunda mai prompt solicitarilor primite", au afirmat reprezentantii EximBank.

Cea mai recenta facilitate oferita de EximBank din categoria "garantii oferite in numele si contul statului" se refera la faptul ca firmele care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care se afla in aceasta situatie acum ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare, pot obtine garantii care sa le permita sa contracteze credite noi de la banci, acoperind pana la 90% din sumele imprumutate.

Eximbank precizeaza ca aceasta schema de garantare a fost notificata si aprobata de Comisia Europeana si intra in categoria masurilor nationale de ajutor de stat in contextul actual.

Banca de Export-Import a Romaniei - EximBank - este o institutie specializata, prin care se deruleaza activitati de sustinere a mediului de afaceri romanesc si a tranzactiilor internationale prin instrumente financiar-bancare si de asigurari specifice.

Banca are 11 unitati teritoriale in Bucuresti, Bacau, Brasov, Constanta, Cluj, Craiova, Timisoara, Buzau, Oradea, Deva si Alba Iulia.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#Eximbank , # garantii, # stat , #Fonduri structurale