DNA il trimite in judecata pe fostul director general al AM POSM

Vineri, 28 Iunie 2013, ora 17:23
2738 citiri
DNA il trimite in judecata pe fostul director general al AM POSM

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a lui Adrian Mindroiu, fost director general la Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Mediu - AM POSM si la Directia Fonduri Structurale (DFS) din DG AM POSM, pentru de trafic de influenta in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Nicolae Frank, si Cristian Vlad Goga, ambii in stare de arest preventiv, administratori ai unor societati comerciale de consultanta, Daniela Cimpoca si Iulia Barbat, toti acuzati de cumparare de influenta, in forma continuata si asociere pentru savarsirea de infractiuni de coruptie, se arata intr-un comunicat al DNA.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada noiembrie 2011- aprilie 2013, inculpatul Mindroiu, in mod repetat, a pretins si primit bani, alte foloase si a acceptat daruri de la reprezentantii firmelor conduse de inculpatii Frank si Goga, cu complicitatea inculpatelor Cimpoca si Barbat, pentru a interveni pe langa diferiti functionari din cadrul AM POSM pentru favorizarea intereselor comerciale ale grupului mentionat, intre care si firma Tahal Consulting Engineering SRL.

"Concret, in 5 aprilie 2011, intre reprezentantii firmei Tahal Consulting Engineering SRL si autoritatea de mediu s-a semnat un contract avand ca obiect acordarea de asistenta tehnico-economica pentru directiile si birourile de implementare din cadrul unor organisme intermediare apartinand de POSM, legat de proiectele finantate din asistenta financiara nerambursabila.

Valoarea contractului este de 19,94 milioane de lei. Pentru a rezolva problemele legate de ritmicitatea platilor si pentru a obtine sprijinul in adjudecarea unor noi licitatii pe viitor, respectiv 2014-2020, membrii asocierii infractionale au efectuat mai multe acte materiale de cumparare a influentei directorului AMPOSM, Mindroiu Adrian", sustin procurorii.

In acest sens, Adrian Mindroiu a pretins si primit urmatoarele sume de bani sau foloase: in perioada 23-25 noiembrie 2011, a primit de la Nicolae Frank un ceas de mana; in perioada iulie 2012-aprilie 2013, a primit folosinta gratuita a unui autoturism nou marca BMW X1, XDRIVE, de la Vlad Cristian Goga, in echivalent de peste 18.000 euro; in 6 februarie 2013, a cerut o excursie de doua saptamani in insulele Mauritius pentru doua persoane (el si sotia sa) pentru luna octombrie de la inculpatii Frank si Goga, in echivalent de peste 5.000 euro; in octombrie 2012, a pretins 30.000 lei si a primit 13.000 lei de la Goga, primirea banilor fiind disimulata in contractul de prestari-servicii incheiat intre el, ca persoana fizica autorizata, in calitate de prestator si o societate comerciala, in care Iulia Barbat era administrator, in calitate de beneficiar; in perioada 16-21 februarie 2013, a acceptat direct si indirect cu titlu de dar suma de 500 lei, de la Vlad Goga.

DNA precizeaza ca doi dintre membrii asocierii infractionale, respectiv Frank si Goga, la o intalnire la care a participat si Adrian Mindroiu, s-au pus de acord sa constituie un fond ilicit de minimum 50.000 euro din care sa plateasca necuvenit functionarii de la nivel local care fie creeaza probleme in derularea contractelor cu autoritatile statului, fie trebuie mituiti pentru obtinerea unor astfel de contracte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#adrian mandroiu trimis judecata, #ancheta DNA Adrian Mandroiu, #Adrian Mandroiu AM POSM, #DNA ancheta AM POSM , #Fonduri structurale