Comisioanele EximBank, reduse cu 50%

Miercuri, 10 Februarie 2010, ora 13:08
1895 citiri
Comisioanele EximBank, reduse cu 50%

EximBank va mentine in prima jumatate a anului comisioanele reduse la jumatate pentru produsele din portofoliu, pentru a asigura accesul firmelor la finantare pentru revigorarea afacerilor.

In acelasi timp, se va pastra si masura anularii comisioanelor aplicabile la anumite categorii de produse bancare, destinate in special exportatorilor, informeaza Mediafax.

"Conducerea bancii considera ca aceasta facilitate va incuraja si mai mult companiile sa apeleze la EximBank pentru a beneficia de credite, garantii sau asigurari cu costuri mai reduse", se arata intr-un comunicat al EximBank.

Banca a anulat comisioanele de angajare cerere - angajament de asigurare si a redus la jumatate comisioanele pentru analiza dosarelor depuse pentru finantarile cu dobanda subventionata sau cele pentru finantari pentru proiecte prioritare.

Companiile care nu erau in dificultate financiara la 1 iulie 2008, dar care au probleme ca urmare a aparitiei crizei economico-financiare pot beneficia de garantii care sa le permita sa contracteze credite noi de la banci, acoperind pana la 90% din sumele imprumutate.

De asemenea, intreprinderile mici si mijlocii pot recupera pana la 50% din dobanda platita pentru creditele de investitii in lei contractate de la bancile comerciale, conform schemei de ajutor de minimis aprobata de Comisia Europeana, sau pot beneficia de finantari cu dobanda subventionata.

EximBank acorda si credite pentru plata taxelor si impozitelor restante acumulate de companii care au probleme cu lichiditatile, precum si un pachet de finantare pentru firmele si autoritatile publice care au proiecte finantate din fonduri structurale prin care ofera cofinantare, prefinantare si scrisori de intentie neangajante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#eximbank, #comisioane, #firme, #finantare , #Fonduri structurale