Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Codasi la fonduri UE: Romania a absorbit 10%

Codasi la fonduri UE: Romania a absorbit 10%

Romania a reusit sa absoarba numai 10% din totalul fondurilor structurale puse la dispozitie de Uniunea Europeana in perioada 2007-2013, a declarat Bogdan Dragoi, secretarul de stat in Ministerul Economiei, citat de Mediafax.

La jumatatea perioadei (2007-2013, n.r.) platile efectuate sunt la numai 10% din cele 20 miliarde euro, exclusiv agricultura, care pot fi atrase, de fapt, pana la 31 decembrie 2015, pentru ca exista doi ani in care expira termenul limita de depunere a facturilor", a spus Dragoi.

El a aratat ca au fost depuse proiecte in valoare totala estimata de 40 miliarde euro, din care s-au contractat 7.000 de proiecte, estimate la 15 miliarde euro, si s-au semnat 5.000 de proiecte, de aproximativ 10 miliarde euro.


"La evaluare, trebuie spus ca peste jumatate din proiecte sunt foarte slabe, in niciun caz bancabile. Sunt foarte multi consultanti care lucreaza cu beneficiari fara expertiza si fac niste proiecte neaplicabile. (...) Consultantii sa-si consilieze beneficiarii intr-un mod mai corect!", a afirmat Dragoi.


Oficialul Ministerului Finantelor recunoaste ca au fost facute mai multe planuri de relansare care nu au adus efectul dorit, dar spera ca ultimele masuri care vor fi adoptate impreuna cu Comisia Europeana vor asigura indeplinirea obiectivului stabilit de Romania, de a atrage 90% din fondurile structurale pana in anul 2015.


El a vorbit despre reducerea numarului de documente atat in faza de depunere a proiectelor, cat si in cea de contractare si de semnare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1408 ori
Citeste mai multe desprefonduri structurale romania ue