Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ungureanu: Am atras 1,43 mld euro fonduri europene nerambursabile

Ungureanu: Am atras 1,43 mld euro fonduri europene nerambursabile


In cele doua luni de mandat, Guvernul a reusit sa atraga 1,43 miliarde de euro fonduri europene nerambursabile, gradul de absorbtie ajungand la 7,46% la sfarsitul primului trimestru, a anuntat miercuri premierul demis Mihai Razvan Ungureanu.

"Analiza de la sfarsitul primului trimestru arata ca sumele transmise Comisiei Europene spre rambursare au ajuns la 1,67 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 8,69%.

Sumele efectiv rambursate sunt de 1,43 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 7,46% din alocarea pe obiectivul convergenta. Stiu ca nu este mult, dar impartiti 6 miliarde la 1,43 miliarde euro pe care le-am realizat in doua luni", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, cu ocazia prezentarii bilantului mandatului sau de prim ministru.

"Am plecat de la un grad de absorbtie a fondurilor europene foarte mic, de 5,55%, si am ajuns la un grad de absorbtie de 7,46%", a mai aratat Ungureanu. Acesta a reamintit ca obiectivul stabilit a fost de a atrage suma de 6 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile, dintre care 3,5 miliarde din instrumente structurale si 2,5 miliarde din fondurile pentru agricultura si dezvoltare rurala.

"Sper ca urmatorul executiv sa mentina aceasta tinta ambitioasa", a punctat Mihai Razvan Ungureanu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1454 ori