Ungureanu: Am atras 1,43 mld euro fonduri europene nerambursabile

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 20:15
1709 citiri
Ungureanu: Am atras 1,43 mld euro fonduri europene nerambursabile

In cele doua luni de mandat, Guvernul a reusit sa atraga 1,43 miliarde de euro fonduri europene nerambursabile, gradul de absorbtie ajungand la 7,46% la sfarsitul primului trimestru, a anuntat miercuri premierul demis Mihai Razvan Ungureanu.

"Analiza de la sfarsitul primului trimestru arata ca sumele transmise Comisiei Europene spre rambursare au ajuns la 1,67 miliarde de euro, reprezentand aproximativ 8,69%.

Sumele efectiv rambursate sunt de 1,43 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 7,46% din alocarea pe obiectivul convergenta. Stiu ca nu este mult, dar impartiti 6 miliarde la 1,43 miliarde euro pe care le-am realizat in doua luni", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, cu ocazia prezentarii bilantului mandatului sau de prim ministru.

"Am plecat de la un grad de absorbtie a fondurilor europene foarte mic, de 5,55%, si am ajuns la un grad de absorbtie de 7,46%", a mai aratat Ungureanu. Acesta a reamintit ca obiectivul stabilit a fost de a atrage suma de 6 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile, dintre care 3,5 miliarde din instrumente structurale si 2,5 miliarde din fondurile pentru agricultura si dezvoltare rurala.

"Sper ca urmatorul executiv sa mentina aceasta tinta ambitioasa", a punctat Mihai Razvan Ungureanu.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#fonduri europene nerambursabile, #guvern Ungureanu fonduri europene , #Fonduri nerambursabile