Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fonduri europene: 926.000 lei pentru o campanie de instruire

Fonduri europene: 926.000 lei pentru o campanie de instruire


Organismul Intermediar pentru IMM-uri (OI.IMM) din cadrul Ministerului Economiei a primit 926.000 lei din bugetul Fondului European de Dezvoltare Regionala pentru Campania de instruire la nivel national.

Proiectul se adreseaza beneficiarilor contractelor implementate in cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" (POS.CCE), au afirmat, joi, la o conferinta de presa, reprezentantii OI.IMM.

"Absorbtia nesatisfacatoare a fondurilor europene este cauzata, in principal, de deficiente la intocmirea de catre beneficiarii contractelor cu finantare europeana a cererilor de rambursare".

"Proiectul sustinut din Fondul European de Dezvoltare Regionala urmareste tocmai eliminarea erorilor care intarzie procedura de rambursare sau conduc chiar la penalizarea financiara a firmelor respective", a precizat Madalina Miclea, director, MECMA-OI.IMM.

Campania de instruire la nivel national va dura 20 de luni, iar locatiile, temele si participantii vor rezulta in urma unui "sondaj" realizat de catre OI.IMM prin intermediul unui chestionar postat pe site-ul institutiei.

Este o "abordare pragmatica" a problemelor cu care se confrunta beneficiarii de fonduri europene in procesul de implementare, iar specialistii OI.IMM, consultantii si, poate, si reprezentanti ai bancilor comerciale, ai Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNCGIMM) si ai Fondului Roman de Contragarantare (FRCG) vor conlucra pentru a oferi solutii care sa conduca la intocmirea corecta a cererilor de rambursare, deci la accelerarea platilor, marirea gradului de absobtie a fondurilor alocate prin POS.CCE, au afirmat reprezentantii OI.IMM.

Joi, OI.IMM din cadrul MECMA a organizat lansarea campaniei nationale de instruire - prin seminarii, mese rotunde,workshop-uri - a beneficiarilor contractelor de finantare aflate in gestionarea institutiei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1955 ori