Circa 261 milioane euro au fost platite pana in prezent pentru proiectele depuse in cadrul PNDR

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 18:02
1891 citiri
Circa 261 milioane euro au fost platite pana in prezent pentru proiectele depuse in cadrul PNDR

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a efectuat pana in prezent plati in valoare de 261 milioane de euro pentru proiectele depuse in cadrul masurilor Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007 - 2013, se arata in datele remise miercuri de institutie, preluate de NewsIn.

Astfel, potrivit Agentiei, pana in prezent, pentru masurile lansate, au fost depuse in total 21.535 de solicitari de fonduri nerambursabile in valoare de 10,37 miliarde de euro. In urma procedurii de selectie au fost contractate 9.626 de proiecte totalizand 1,93 miliarde de euro .

"Agentia a fost supusa unui efort institutional maxim in aceasta perioada, dar acesta si-a aratat beneficiile.

In acest an vom primi in continuare proiecte pentru Masurile pe care le implementam si ma astept, totodata, la o crestere exponentiala a platilor pe care le vom efectua" a declarat directorul general al APDRP, Mihai Gavril Vadan.

Dintre masurile deschise din PNDR, pentru Masura 141 "Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta" au fost depuse cele mai multe proiecte, respectiv 6.148 proiecte, cu o valoare de 46,11 milioane de euro, pana in prezent fiind efectuate plati de peste 9,19 milioane de euro.

De asemenea, o masura solicitata este 121, pentru modernizarea exploatatiilor agricole, pentru care au fost depuse 4.529 de cereri de finantare, din care au fost contractate 1.527 de proiecte cu valoare nerambursabila de 527,36 milioane de euro.

Totodata, au fost efectuate plati totale in valoare de 148,58 milioane de euro. La polul opus se afla Masura 142 - "Infiintarea grupurilor de producatori" in cadrul careia au fost contractate pana in prezent trei proiecte, valoarea inregistrata fiind de 91.711 euro.

Masura 142 a fost lansata in decembrie 2008 si este deschisa permanent pentru solicitantii de fonduri. Prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013 (PNDR) se acorda fonduri europene nerambursabile pentru investitii private si publice care asigura dezvoltarea satelor din Romania.

Banii disponibili, respectiv fondurile nerambursabile, pentru realizarea acestui program sunt de peste 10 miliarde de euro. Din acestia, peste 8 miliarde euro sunt bani alocati Romaniei de Uniunea Europeana prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR), restul provenind de la bugetul national.

In acelasi timp, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a mai platit pana in prezent 600 milioane euro aferente masurilor de sprijin pe suprafata implementate de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#proiecte, # PNDR, # plati, # finantare , #Fonduri nerambursabile