Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE a aprobat finantarea reabilitarii termice a cladirilor de locuit

CE a aprobat finantarea reabilitarii termice a cladirilor de locuit


Comisia Europeana a aprobat realocarea sumei de 360 milioane de euro de la alte programe operationale sectoriale pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit.

Aceasta suma este suficienta pentru reabilitarea a aproximativ 250.000 de apartamente la nivel national, a anuntat ministrul Elena Udrea.

Lucrarile ar putea sa inceapa in lunile mai-iunie 2012.

Comisia Europeana a fost de acord si cu construirea de locuinte sociale pentru tineri, in parteneriat public-privat

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), declaratia a fost facuta vineri, la Slatina, unde ministrul Elena Udrea a semnat trei contracte de finantare pentru reabilitarea unor zone din municipiul Slatina, in valoare totala de aproape 24 de milioane de lei.

Proiectele vor fi finantate din fonduri UE nerambursabile

Proiectele vor fi finantate din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Regional si sunt parte componenta a Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) pentru municipiul Slatina.

Proiectul Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal si mobilier urban adiacent strazilor Sergent Major Dorobantu Constantin, Basarabilor, Centura Basarabilor si Arcului urmareste realizarea infrastructurii a 15 strazi si alei de acces din cartierul Sergent Major Constantin Dorobantu si sistematizarea verticala a zonei aferente strazii, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, asigurarea accesului la proprietati, precum si a sigurantei circulatiei.

Valoarea totala a proiectului, care se va derula pe durata a zece luni, este de 14,29 milioane de lei, din care 10,85 milioane de lei finantare nerambursabila.

Proiectul Reabilitare spatii verzi va primi este 2 milioane de lei finantare nerambursabila

Proiectul Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal, mobilier urban zona strazii Cornisei-Spital are ca obiective realizarea infrastructurii stradale, realizarea suprastructurii stradale si sistematizarea verticala a zonei aferente strazii, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, dar si asigurarea accesului la proprietati.

Potrivit MDRT, valoarea totala a proiectului, care se va derula pe durata a 10 luni, este de 3.481.242,97 de lei, din care 2.575.852,33 de lei finantare nerambursabila.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1689 ori