Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Aproximativ 12 firme au renuntat la finantarile castigate pentru anul trecut

Aproximativ 12 firme au renuntat la finantarile castigate pentru anul trecut

Aproximativ 12 firme au renuntat la finantarile obtinute pentru anul trecut deoarece majoritate nu au mai putut obtine credite pentru cofinantare, a declarat joi pentru NewsIn rectorul general adjunct MIMMCMA, Laura Marusca.

"Aproximativ 12 firme au renuntat la finatarile europene obtinute pentru anul trecut deoarece majoritatea dintre acestia nu au putut lua credite de la banci pentru cofinantare. Pana acum am semnat 400 de contracte de finantare din cele aproximativ 600 aprobate, iar pana la sfarsitul lunii mai speram sa semnam toate contractele a declarat Laura Marusca.

Pentru a preintampina astfel de probleme evaluarea proiectelor pentru accesarea de fonduri nerambursabile ministerul IMM-urilor va incepe intai cu evaluarea proiectelor, iar documentele suplimentare vor fi cerute numai celor declarati castigatori.


De asemenea, firmele nu vor mai trebui sa dovedesca ca nu mai au nici o datorie la statul roman.


" In acest an vor fi respinse doar firmele care au datorii nete fata de bugetul statului, adica daca au de dat mai mult decat daca au de primit de la stat." a precizat Laura Marusca.


Totodata, statul roman va acorda firmelor castigatoare prefinantari de 35% din valoarea finantarii castigate pentru inceperea proiectului de investitii, iar aceasta prefinantare va fi acordata numai cu o scrisoare de garantare.


"Suntem convinsi ca fondul de garantare ne va fi alaturi deoarece prefinantarea se acorda numai cu o scrisoare de garantie din partea acestuia" a exeplicat directorul general adjunct al MIMMCMA.


Aceasta a mai adaugat ca pentru acest an fondurile europene nerambursabile se ridica la aproximativ 200 milioane euro, pentru proiectele de investitii ale IMM-urilor, iar din fondurile nationale vor fi acordate circa cinci milioane euro (doua milioane lei).


"Banii sunt insificienti insa vor constitui un impuls in aceasta perioada de criza" a spus Marusca.


In privinta programelor nationale pentru IMM-uri, Laura Marusca, a spus ca unul dintre cele mai importante programe este acela care se refera la rambursarea unei parti din impozitul pe profit platit anul trecut.


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1057 ori