Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proiect romano-bulgar de 13 mil. euro pentru calitatea apei Dunarii

Proiect romano-bulgar de 13 mil. euro pentru calitatea apei Dunarii


Rovana Plumb si ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Hellvig, au semnat, vineri, contractul de finantare pentru "Proiectul romano-bulgar de cooperare in zona comuna de granita a Dunarii: Danube WATER", care vizeaza calitatea apei.

Proiectul este derulat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013, Axa Prioritara 2 "Utilizarea durabila si protectia resurselor naturale si a mediului si promovarea unui management eficient al riscului in regiunea transfrontaliera".

"Incercam sa imbunatatim mecanismele de monitorizare a calitatii apei pentru a avea date cat mai corecte si pentru a putea actiona cat mai prompt si cat mai bine acolo unde este cazul. In acest fel vom fi mai bine pregatiti pentru interventii rapide in cazul unor poluari masive", a spus Rovana Plumb.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 24 de luni, are o valoarea totala de 13.751.025 euro, din care 9.675.328 euro ii revin Romaniei, si este incadrat in categoria proiectelor strategice, atat pentru implementarea Strategiei Dunarii, cat si a Programului de dezvoltare transfrontaliera Romania-Bulgaria.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1946 ori