Fonduri BEI de 32,65 milioane euro pentru investitii la Centrala Paroseni

Miercuri, 18 Aprilie 2012, ora 20:43
2686 citiri
Fonduri BEI de 32,65 milioane euro pentru investitii la Centrala Paroseni

Guvernul a aprobat miercuri proiectul de lege privind ratificarea Contractului de finantare dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, in valoare de 32,65 milioane de euro, fonduri care vor contribui la realizarea programului de investitii de mediu al Centralei electrice Paroseni.

Statul roman va contribui la finantarea proiectului cu o suma egala, prin contractarea de instrumente de datorie publica de catre Ministerul Finantelor Publice.

Valoarea totala a proiectului este de 65,3 milioane de euro.

Proiectul va fi implementat de Societatea Comerciala de Producere a Energiei Electrice si Termice Electrocentrale Paroseni S.A. sau de orice succesor legal al acesteia, rezultat din masurile de reorganizare a producatorilor de energie electrica aflati sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Realizarea programului de investitii de mediu va permite functionarea centralei in conditii de siguranta si cu respectarea legislatiei privind protectia mediului. Se urmareste astfel incadrarea evolutiei sectorului energetic in strategia de dezvoltare durabila a economiei Romaniei, precum si respectarea unor obligatii de mediu asumate de tara noastra.

Proiectul de mediu consta in montarea unei instalatii de desulfurare a gazelor arse si a unui sistem pentru colectarea, transportul si depozitarea cenusii si zgurii, cu scopul de a reduce in mod semnificativ emisiile de SO2 si gradul de poluare generat de gestiunea curenta a cenusii si deseurilor de ardere.

Proiectul de lege va fi transmis spre dezbatere si aprobare Parlamentului

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#fonduri BEI centrala Paroseni, #fonduri europene romania, #investitii mediu Paroseni Romania , #Fonduri europene mediu