Vrei o afacere in agricultura? Iata ce fonduri europene poti accesa

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 08:10
4504 citiri
Vrei o afacere in agricultura? Iata ce fonduri europene poti accesa
400 milioane euro - fonduri europene pentru agricultura

Afacerile agricole devin din ce in ce mai profitabile, in conditiile in care statul are la dispozitie tot mai multe fonduri europene ce pot fi folosite in acest scop.

Fondurile europene pentru agricultura, clima favorabila din ultima vreme si importanta tot mai mare ce i se da mancarii naturale, i-a incurajat pe romani sa se lanseze in afaceri agricole.

Cei care aveau pamant au inceput sa il cultive, ceilalti au cautat sa cumpere terenuri arabile si sa acceseze fonduri europene pentru a-si dezvolta afacerea.

In a doua parte a acestui an, vor fi disponibile peste 400 milioane de euro sub forma de fonduri nerambursabile pentru afacerile agricole. Banii sunt acordati prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), care este dezvoltat pe trei masuri.

Daca doriti sa accesati fonduri UE, ar trebui sa stiti, in primul rand, cand sa depuneti proiectul, in functie de specificul afacerii.

Astfel, in perioada 2-31 iulie, va avea loc depunerea de proiecte pe masura 123 - "Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere", suma prevazuta pentru aceste afaceri fiind de 184 milioane de euro.

Masura 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole", are alocata suma de 88 milioane de euro. Proiectele pot fi depuse in perioadele 16 august - 14 septembrie si 15 noiembrie - 14 decembrie.

Pentru cea de-a treia masura, 312, "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi", perioada de depunere a proiectelor este 1-31 august 2012, iar suma disponibila este 134 milioane de euro.

Ce se cauta

Printre cele mai populare afaceri agricole sprijinite cu fonduri europene se numara exploatatiile agricole, impadurirea terenurilor agricole si dezvoltarea de sere si cultivarea plantelor medicinale.

De asemenea, domeniul care s-a bucurat de cel mai mare grad de interes in ultimii ani a fost cel al productiei bio. Legumele, fructele si cerealele crescute organic au devenit cautate atat in Romania, cat si peste tot in lume.

Nu sunt putini nici cei care isi dezvolta afaceri cu pepiniere si cultivarea arbustilor.

Chiar daca suna tentant sa beneficiezi de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea unei afaceri in agricultura, foarte multi sunt descurajati de birocratia anevoiasa.

Astfel, cei interesati trebuie sa faca un plan al afacerii, al gestiunii financiare, sa vina cu capital propriu, sa se documenteze in domeniul respectiv etc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#fonduri europene agricultura, #fonduri nerambursabile, #idei afaceri agricultura, #idei afaceri criza , #Fonduri agricultura