Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Agriculturii va finanta diferenta nefavorabila de curs valutar din cadrul PNDR

Ministerul Agriculturii va finanta diferenta nefavorabila de curs valutar din cadrul PNDR


Ministerul Agriculturii vrea sa finanteze diferenta nefavorabila de curs valutar inregistrata de beneficiarii Programului National pentru Dezvoltare Rurala (PNDR) la platile catre furnizori pentru achizitii de utilaje si echipamente cumparate in euro, in limita a 15% din valoarea contractului in lei.

Beneficiarii proiectelor depuse pe masurile de investitii din PNDR au instiintat Ministerul Agriculturii ca intampina greutati in derularea programelor din cauza diferentelor de curs valutar nefavorabil dintre valoarea ajutorului public nerambursabil care face obiectul contractului exprimat in euro si lei, raportat la momentul previzionarii bugetului proiectului, fata de costurile finale, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Dupa consultarea Comisiei Europene, Ministerul Agriculturii a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului prin care vrea sa finanteze, cu pana 15% din valoarea initiala a contractului in lei, diferenta de curs valutar pe care o suporta beneficiarii proiectelor la achizitia de utilaje si/sau echipamente cumparate numai in euro.

"Promovarea in regim de urgenta a prezentului proiect de Ordonanta de urgenta a Guvernului se impune ca o masura pentru absorbtia fondurilor europene, in conditiile in care perioada de programare 2007-2013 se apropie de sfarsit si prin urmare orice disponibilizare, prin rezilieri, a sumelor contractate va conduce la dezangajari, fara posibilitatea de a fi utilizate prin realocari pentru alte masuri, respectiv diminuandu-se rata de utilizare a alocarii masurilor din PNDR", se mai spune in comunicat.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 2220 ori