Ciolos: Romania trebuie sa mentina ritmul absorbtiei fondurilor europene

Joi, 16 Februarie 2012, ora 19:17
2290 citiri
Ciolos: Romania trebuie sa mentina ritmul absorbtiei fondurilor europene

Comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos, a apreciat joi la Guvern ca in acest an Romania nu risca dezangajari ale fondurilor europene in acest domeniu, dar trebuie mentinut ritmul absorbtiei si mai ales al platilor pentru proiectele aflate in implementare.

Ciolos a avut joi, la Palatul Victoria, o intrevedere cu primul-ministru Mihai-Razvan Ungureanu si cu ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.

"Comisarul european Dacian Ciolos a apreciat ca in acest an nu exista riscul dezangajarii fondurilor, subliniind insa ca trebuie mentinut ritmul absorbtiei si mai ales al platilor pentru proiectele aflate in implementare", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Rata de absorbtie a fondurilor europene pe componenta de plati directe in agricultura este de aproape de 100%, in timp ce pentru dezvoltare rurala este de 34%, a precizat ministrul Fuia.

Referitor la reforma Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene, Dacian Ciolos a apreciat ca Romania are deja o pozitie bine definita privind reforma PAC, ce va trebui sustinuta activ, in perioada urmatoare, la nivel european.

De asemenea, comisarul european a subliniat importanta proiectului de internet de banda larga, broadband in mediul rural, ca element de baza al infrastructurii locale.

La randul sau, premierul Ungureanu a evidentiat ca Romania sustine mentinerea unor alocari importante de fonduri pentru Politica Agricola Comuna, alaturi de politica de coeziune, in contextul negocierilor pentru viitorul cadru financiar al UE post 2013.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Ciolos agricultura Romania, #Ciolos absorbtie fonduri europene agricultura , #Fonduri agricultura