Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APDRP a lansat un sistem online de consiliere pentru fermieri

APDRP a lansat un sistem online de consiliere pentru fermieri


Potentialii si actualii beneficiari ai fondurilor europene acordate prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013 au la dispozitie, incepand de vineri, sistemul interactiv de consiliere online "Sistemul Expert", se arata intr-un comunicat al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Prin intermediul noului sistem, disponibil pe site-ul APDRP, se poate verifica eligibilitatea investitiei propuse, in vederea accesarii fondurilor europene nerambursabile.

Potrivit sursei citate, cei care doresc sa depuna un proiect de investitii pentru sesiunea din iunie 2013 a Masurii 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole, dedicata fermelor de familie cu dimensiuni intre 2 si 50 UDE, pot beneficia de suport online pe site-ul APDRP in vederea identificarii facile a investitiilor eligibile si a conditiilor de accesare.

"Sistemul Expert" presupune completarea unui chestionar online, in urma caruia beneficiarii vor putea identifica masura de finantare din PNDR pe care o pot accesa, investitiile eligibile, documentele necesare intocmirii proiectului precum si o estimare a punctajului pe care l-ar putea obtine investitia propusa.

Pe langa cei care vor sa depuna un proiect de investitii, in sesiunea din iunie a Masurii 121, in acest moment "Sistemul Expert" vine si in ajutorul celor care vor sa depuna proiecte de investitii prin Grupurile de Actiune Locala (GAL-uri).

In scurt timp, tot pe pagina oficiala de internet a APDRP, vor fi disponibile alte doua sisteme de consiliere online ("Tutoriale" si "Simulari"), cu ajutorul carora potentialii beneficiari vor fi informati, in mod interactiv, despre modalitatea de intocmire a cererilor de finantare, a cererilor de plata si derularea proiectelor finantate prin PNDR.

Suportul online oferit de catre APDRP este parte a proiectului P006/ 2012 "Informarea potentialilor beneficiari ai PNDR si dezvoltarea sistemului informatic de gestiune si instruire a angajatilor", Componenta 1 "Elaborarea sistemului expert si a tutorialelor pentru informarea potentialilor beneficiari ai PNDR prin intermediul portalului web" finantat prin Masura 511 - Asistenta Tehnica a PNDR.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2417 ori