Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oportunitati de afaceri

Investitie de peste 11 milioane de euro intr-o centrala electrica pe biomasa, in Horezu

Investitie de peste 11 milioane de euro intr-o centrala electrica pe biomasa, in Horezu


Compania KDF Energy Bucuresti va construi o centrala electrica pe biomasa (CEB) cu o putere nominala de 4,13 Mwe, care va fi amplasata in localitatea Horezu, judetul Valcea.

Valoarea investitiei se ridica la circa 48,8 de milioane de lei (peste 11 milioane de euro), iar data limita de depunere a ofertelor este 1 iulie, conform anunutului companiei.

Compania asteapta oferte pentru furnizarea echipamentelor si utilajelor necesare realizarii CEB Horezu.

Investitie finantata cu fonduri UE

Proiectul companiei, "Valorificarea resurselor regenerabile de energie prin investitie in Centrala Electrica pe Biomasa in orasul Horezu, Valcea", este finantat prin Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" Axa Prioritara 4: Cresterea eficientei energetice si a securitatii furnizarii, in contextul combaterii schimbarilor climatice, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si de la Bugetul de Stat, DMI 4.2 Valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi.

KDF Energy, companie prezenta in Romania, Bulgaria si Grecia, are ca activitate principala tranzactionarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, extinzandu-si activitatile in productie de energie verde, trading de energie si certificate verzi.

In prezent, compania dezvolta propriile capacitati de productie de electricitate din resurse regenerabile. Pe langa centrala de electrica in co-generare pe biomasa, a inceput, in 2013, lucrarile de constructie la cele trei proiecte eoliene din Limanu/Dobrogea, dintre care doua cu o putere totala instalata de 57 MW ("Wind Power") si al treilea de 24 MW ("Black Sea"), conform datelor publicate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3848 ori