Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sase state membe UE nu primesc fonduri pentru dezvoltare regionala

Sase state membe UE nu primesc fonduri pentru dezvoltare regionala
Sase state membre UE, printre care Franta si Italia, nu vor putea primi banii europeni alocati regiunilor lor prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, pentru ca planurile pentru repartitia acestora pe perioada 2007-2013 nu au fost aprobate de Comisia Europeana, informeaza AFP.

Comisia Europeana a inceput sa aprobe planurile de dezvoltare regionala pentru perioada 2007-2013 trimise de statele membre inca din septembrie 2006. In 24 ianuarie urmeaza sa fie aprobate inca trei, dar mai raman sase tari care nu au primit inca unda verde de la Comisie: Franta, Italia, Belgia, Danemarca, Portugalia si Olanda.

Italia si Olanda sunt elevii codasi ai Europei, intrucat nu si-au trimis planurile de dezvoltare regionala. Documentele celorlalte state membre sunt inca analizate de Comisie.

Conform unei surse europene citate de AFP, documentul Frantei este extrem de complex. Specialistii francezi au facut o selectie extrem de savanta pentru a face cat mai multe regiuni eligibile.

Ultimele planuri pentru ajutoarele regionale au expirat la 31 decembrie 2006, odata cu executarea precedentului buget comunitar. Tarile ale caror planuri nu au fost inca aprobate nu vor putea acorda fondurile regionale pe teritoriul lor.

Legislatia europeana prevede acordarea de ajutoare financiare regionale pentru favorizarea dezvoltarii economice a regiunilor in care nivelul de trai este extrem de scazut sau rata somajului este foarte mare. Aceste regiuni trebuie sa aiba PIB-ul mai mic de 75% din media comunitara.

Aceste ajutoare sunt instrumentele structurale, iar banii europeni provin din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 946 ori