OUG privind Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii a fost aprobata

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 14:10
2676 citiri
OUG privind Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii a fost aprobata

Guvernul Romaniei a aprobat luni, la initiativa Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), Ordonanta de Urgenta pentru realizarea Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii care se va derula in perioada 2011 - 2020, potrivit unui comunicat emis luni de minister, informeaza NewsIn.

Programul va functiona pe doua componente, prima fiind Infrastructura in domeniul dezvoltarii regionale, gestionata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu subprogramele: 10.000 km drumuri judetene si de interes local, modernizarea satului romanesc, sistem de canalizare si epurare a apelor uzate, alimentare cu apa a localitatilor.

Cea de-a doua componenta este Infrastructura in domeniul mediului, gestionata de Ministerul Mediului si Padurilor, cu subprogramele: Programe multianuale de mediu si gospodarire a apelor, infrastructura in domeniul gospodaririi apelor, lucrari hidrotehnice de aparare impotriva inundatiilor, marirea gradului si/sau de siguranta a barajelor si reabilitarea si protectia zonei costiere.

"Prin prezentul Program, se vor finanta atat proiectele noi, cat si proiectele in continuare, proiecte a caror documentatie tehnico-economica a fost aprobata conform legislatiei in vigoare, dar care, din lipsa fondurilor, se afla in diverse stadii de executie si nu au fost finalizate.

Finantarea proiectelor prioritare se asigura din sume alocate anual cu aceasta destinatie din fonduri externe rambursabile si nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetele ministerelor de resort, precum si din alte surse legal constituite, pe baza documentatiilor tehnico-economice aprobate, conform legislatiei in vigoare", se arata in comunicatul MDRT.

In vederea realizarii proiectelor cuprinse in anexa la lege, prestatorii, executantii si furnizorii pot contracta credite bancare, beneficiind de garantia statului, in conditiile legii.

"Programul vine sa rezolve o serie de probleme constatate in ceea ce priveste dezvoltarea insuficienta a retelelor de drumuri judetene si locale, a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare.

Pe de alta parte, inundatiile inregistrate in ultimii 10 ani, au condus la adoptarea de catre Guvern a Strategiei pentru managementul riscului la inundatii, ale carei masuri trebuie materializate gradual pana in anul 2035", mai spun reprezentantii ministerului.

Potrivit acestora, avand in vedere aceste aspecte, sunt necesare atat constructia de noi lucrari de aparare, cat si ranforsarea celor vechi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#dezvoltare regionala, #finantare, #infrastructura, #mediu, #programe , #Dezvoltare regionala