Oradea, centru de afaceri regional si transfrontalier cu investitii de 20 milioane euro

Joi, 19 Septembrie 2013, ora 13:07
5392 citiri
Oradea, centru de afaceri regional si transfrontalier cu investitii de 20 milioane euro
Doua noi centre de afaceri vor fi deschise in Oradea

Oradea, un oras cu mare potential economic din partea de vest a tarii, intentioneaza, dupa ce a inregistrat cresteri pe segmentul rezidential in ultimii ani, sa devina si un pol pentru afaceri, chiar daca piata birourilor nu a fost marcata de acelasi ritm de crestere.

Deocamdata, in capitala judetului Bihor nu exista spatii de birouri clasa A si nici structuri specializate tip centru de afaceri. Totusi, in Oradea si in zona metropolitana a orasului au deschis linii de productie mai multe companii internationale, printre Emerson, Plexus, Benevenuti sau Celestica, dar si AdePlast, firma detinuta de omul de afaceri Marcel Barbut, ale carui investitii depasesc 22 milioane de euro.

De asemenea, vestul tarii este foarte cautat de investitori, investitii straine fiind prezente si in Arad si Timisoara.

Doua noi centre de afaceri in Oradea

Oradea va deveni un pol pentru afaceri, in oras fiind in plan deschiderea a doua centre de afaceri. Unul dintre ele va fi deschis de Primaria Oradea, care organizeaza o licitatie deschisa, termenul limita pentru primirea ofertelor fiind 31 octombrie, iar cel de-al doilea va fi deschis de firma Tradecenter, data pentru finalizarea executarii acestuia fiind 30 septembrie 2014.

Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare

Primaria Oradea deschide un centru de afaceri. Sursa Foto: Primaria Oradea

Primaria Oradea urmeaza sa investeasca in Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare prin proiectul "Cooperare Transfrontaliera pentru Dezvoltarea unui Centru de Afaceri cu Produse Agroalimentare in Oradea si a unui Centru pentru Educatie Antreprenoriala in municipiul Debrecen". Valoarea estimata a acestui proiect este de 23,34 milioane lei (circa 5,19 milioane euro), fara TVA.

Fondurile investite sunt nerambursabile obtinute prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria-Romania 2007-2013.

Centrul de afaceri Oradea, finantat prin Programul Operational Regional

Centru de Afaceri Oradea va avea 9.500 mp pentru inchirierii. Sursa Foto:Tradecenter

Firma Tradecenter intentioneaza sa deschida "Centrul de afaceri Oradea", finantat prin Programul Operational Regional, valoarea totala a proiectului fiind de 88.15 milioane lei (19,6 milioane euro) , din care 46,7 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila.

Noul centru va avea o suprafata utila de aproape 16.000 de metri patrati, din care circa 9.500 mp vor fi destinati inchirierii, valoarea estimata a constructiei, care va avea cinci etaje, la care se adauga unul tehnic, fiind de aproape 68 milioane de lei (15,1 milioane euro) fara TVA.

Planul parterului centrului de afaceri. Sursa Foto: Tradecenter

Tradecenter apreciaza ca noul centru de afaceri va veni astfel in sprijinul mediului antreprenorial local si regional, scopul acestuia fiind cresterea competitivitatii prin sprijinirea unei dezvoltari economice, sociale, echilibrate teritorial si durabile, in Regiunea de Dezvoltare N-V a Romaniei.

Planul etejelor centrului. Sursa Foto: Tradecenter

Noul centru de aduce si noi locuri de munca

Pe langa spatiile in care isi pot deshide birouri 20 de firme, care vor putea gazdui 377 de noi angajati, noul centru din Oradea va aduce si 20 de locuri de munca permanente.

Noul centru va avea cinci etaje. Sursa Foto: Tradecenter

Centrul de afaceri va fi situat in imediata vecinatate a Complexului Comercial Lotus Center si va reprezenta noua destinatie premium de afaceri, plasand astfel Oradea pe harta oraselor cu cele mai bune premise in privinta mediului antreprenorial

Judetul Bihor, intre primii cinci contribuabili la bugetul de stat

Oradea este al 10-lea oras, ca numar de locuitori din Romania, cu peste 183.000 locuitori, totalul populatiei din Zona Metropolitana Oradea ajungand la aproape 250.000. Judetul Bihor se numara printre primii cinci contribuabili la bugetul de stat al Romaniei.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#centru afaceri, #oradea afaceri, #investitii Oradea, #birouri Oradea , #Dezvoltare regionala