Finantari EU de 150 de milioane de euro pentru proiecte in infrastructura educationala preuniversitara

Vineri, 21 Februarie 2014, ora 12:45
2781 citiri
Finantari EU de 150 de milioane de euro pentru proiecte in infrastructura educationala preuniversitara

Fondul European pentru Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 3, DMI 3.4 "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua" ofera finantari de 150 milioane euro pentru proiectele eligibile.

Apelul vizeaza, conform Confero Finance, companie de consultanta pentru obtinerea de finantari nerambursabile, reabilitarea, modernizarea, echiparea infrastructurii educationale preuniversitare precum si crearea si dezvoltarea campusurilor preuniversitare

Lucrari de reabilitare vizeaza lucrari fizice exprimate cantitativ, calitativ si valoric, pentru readucerea acestora la nivelul tehnic prevazut de reglementarile tehnice in vigoare, pentru categoria de incadrare a lor.

Lucrari de modernizare sunt cele fizice exprimate cantitativ, calitativ si valoric, pentru ridicarea nivelului performantelor prevazute initial.

Activitati de extindere sunt lucrari asupra unor cladiri, realizate atat pe verticala, prin construirea de etaje noi, mansarde, cat si pe orizontala prin construirea unui corp anexa in continuarea cladirii existente, care sa fie legat structural si functional de cladirea existenta (aceeasi destinatie si functionare a corpului anexa conditionata de functionarea constructiei initiale).

Confero Finance avertizeaza ca nu se vor finanta activitatile legate de finalizarea constructiilor unor noi unitati de invatamant pre-universitar de stat.

Potrivit datelor oficiale, apelul se va lansa in 4 martie, iar proiectele vor putea fi depuse incepand cu 05.03.2014.

Care sunt activitatile eligibile

Consolidarea, modernizarea, extinderea cladirilor (toate tipurile de infrastructura pentru invatamantul obligatoriu, exceptand Campusurile pentru Invatamant Profesional si Tehnic).

Consolidarea, modernizarea, extinderea si dotarea cladirilor scolilor speciale: spatii de invatamant, spatii de cazare, cantine, diferite facilitati pentru acces si activitati didactice.

Construirea, extinderea, consolidarea, modernizarea cladirilor Campusurilor pentru Invatamant Profesional si Tehnic.

Dotari didactice daca au fost prevazute initial in contractul de lucrari, conform Ordinului privind aprobarea categoriilor de cheltuieli eligibile.

Modernizarea utilitatilor, inclusiv crearea de facilitati speciale pentru persoanele cu dezabilitati, pentru toate tipurile de infrastructura educationala.

Care sunt beneficiari eligibili

Beneficiari eligibili sunt unitatile administrativ-teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale), definite conform Legii administratiei publice locale nr. 215/2001, precum siparteneriatele dintre unitatile administrativ-teritoriale si unitati de invatamant pre-universitar de stat ce isi desfasoara activitatea in imobile aflate in domeniul public al acestora.

Valoarea totala a fiecarui proiect este cuprinsa intre minim 500.000 lei si maxim 70.000.000 lei iar contributia proprie a solicitantului este 2% din valoarea cheltuielilor eligibile.

Durata de implementare nu poate depasi data de 31 decembrie 2015.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#fonduri europene, #finantare europeana, #reabilitare modernizare , #Dezvoltare regionala