Beneficiarii ajutoarelor de stat la privatizare, pasuiti cu pana la 2 ani

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 14:32
1241 citiri
Beneficiarii ajutoarelor de stat la privatizare, pasuiti cu pana la 2 ani

AVAS ar putea prelungi, cu pana la doi ani, perioada in care firmele care au beneficiat de ajutoare de stat, in urma privatizarii, sunt obligate sa finalizeze programele de restructurare si de investitii asumate, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta.

AVAS ar putea mari perioada in care beneficiarii de ajutor de stat vor realiza obligatiile asumate "Proiectul de ordonanta de urgenta isi propune extinderea, la solicitarea motivata a operatorilor economici, a perioadei de implementare a masurilor din programele de restructurere si de investitii, cu o perioada de maxim doi ani fata de termenul final aprobat, fara sa se modifice cuantumul ajutorului de stat si fara a se acorda alte ajutoare de stat, neprecizate in aprobarile initiale", se arata in nota de fundamentare a ordonantei de urgenta publicata pe site-ul Autoritatatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), potrivit Mediafax.

In acest sens, se instituie la nivelul AVAS un sistem de ajutor de stat pentru operatorii economici cu dificultati in implementarea masurilor din programele de restructurare, care au stat la baza acordarii ajutoarelor de stat in urma procesului de privatizare.

Masura este propusa la solicitarea companiilor beneficiare ale masurilor de ajutor de stat acordat in urma procesului de privatizare , care se confrunta cu efectele crizei economice, respectiv inregistreaza o diminuare severa a volumului productiei contractate, se afla in imposibilitatea accesarii unor credite si sunt nevoite sa faca fata unor costuri superioare la materiile prime, materiale si servicii, se mentioneaza in document.

In urma procesului de privatizare realizat de AVAS, firmele au beneficiat de acordarea de facilitati la plata datoriilor restante, constituite din creante bugetare, creante preluate de AVAS in scopul valorificarii si creante proprii sau credite bugetare gestionate de AVAS.

De asemenea, au fost acordate facilitati de catre furnizorii de utilitati, care la acea data erau societati cu capital majoritar de stat.

AVAS va reanaliza termenele de realizare a masurilor si va putea, dupa caz, aproba extinderea perioadei pana la care aceste masuri pot fi implementate, cu cel mult doi ani, prevede articolul unic al proiectului de ordonanta de urgenta.

Masura are in vedere sprijinirea operatorilor economici in activitatea de realizare de investitii, in cadrul programelor de restructurare sau a programelor de dezvoltare regionala si in scopul mentinerii locurilor de munca.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, datoare cu zeci de milioane de euro către mari companii din străinătate. Turcan: ”Statul român nu şi-a respectat angajamentele”
România, datoare cu zeci de milioane de euro către mari companii din străinătate. Turcan: ”Statul român nu şi-a respectat angajamentele”
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat luni, 22 aprilie, că statul român a pierdut în instanță procese cu mari companii străine din domeniul producției de film, pe fondul...
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
#ajutor stat, # privatizare, # avas , #Dezvoltare regionala