Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Expertii irlandezi ar putea da lectii Romaniei in absorbtia de fonduri europene

Expertii irlandezi ar putea da lectii Romaniei in absorbtia de fonduri europene


Ministrul roman al Afacerilor Europene, Leonard Orban, a discutat miercuri cu omoloaga lui irlandeza, Lucinda Creighton, posibilitatea ca experti din Irlanda sa vina la Bucuresti pentru a sprijini Romania in imbunatatirea absorbtiei fondurilor structurale si de coeziune, a informat MAEur, printr-un comunicat.

Orban s-a intalnit miercuri, la Bucuresti, cu ministrul de stat irlandez pentru afaceri europene, Lucinda Creighton, la intrevedere participand si secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Externe Luminita Odobescu, a precizat sursa citata.

"O atentie deosebita a fost acordata procesului de accesare a fondurilor europene, domeniu in care Republica Irlanda reprezinta un exemplu de succes. S-a discutat inclusiv despre posibilitatea ca experti irlandezi sa vina la Bucuresti pentru a sprijini nemijlocit eforturile Romaniei de a creste rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune", se arata in comunicatul MAEur.

Discutiile s-au axat pe prioritatile viitoarei presedintii irlandeze a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2013, precum si pe aspecte referitoare la asigurarea unor alocari consistente pentru politica de coeziune in exercitiul bugetar 2014-2020 si la aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

In context, ministrul Orban a salutat decizia autoritatilor de la Dublin de a ridica restrictiile referitoare la accesul lucratorilor romani pe piata muncii din Irlanda, exprimandu-si convingerea ca aceasta masura va avea efecte pozitive pentru ambele parti, a precizat sursa citata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1451 ori